OMBRES ESVAÏDES

El jutge arxiva la causa contra Planas pels robatoris d'aigua a Doñana

La decisió es va prendre el 23 de juliol després de reiterades sol·licituds del fiscal per falta d'indicis contra l'actual ministre d'Agricultura

GRAF4783. MÁLAGA, 21/06/2018.- El ministro de Agricultura, Pesca y Alimentación, Luis Planas, durante la inauguración en la capital malagueña del foro Startup Europe Smart Agrifood Summit, donde ha asegurado que el futuro del sector agroalimentario pasa por la innovación y la digitalización, y de forma más significativa en el próximo marco financiero comunitario. EFE/Carlos Díaz

GRAF4783. MÁLAGA, 21/06/2018.- El ministro de Agricultura, Pesca y Alimentación, Luis Planas, durante la inauguración en la capital malagueña del foro Startup Europe Smart Agrifood Summit, donde ha asegurado que el futuro del sector agroalimentario pasa por la innovación y la digitalización, y de forma más significativa en el próximo marco financiero comunitario. EFE/Carlos Díaz / Carlos Diaz (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La causa sobre els robatoris il·legals d’aigua a l’entorn del parc nacional de Doñana que afectava el ministre d’Agricultura, Luis PlanasLuis Planas, ha sigut arxivada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de la Palma del Condado, han informat a Europa Press fonts del departament que dirigeix Planas.

La decisió, amb data del 23 de juliol del 2018, es va prendre després de reiterades sol·licituds del Ministeri Fiscal, que en diverses ocasions es va mostrar en contra d’acusar Planas per falta d’indicis  rellevants sobre la seva participació directa o indirecta en els fets investigats.

L’última vegada que la Fiscalia va demanar l’arxivament de la causa contra Planas va ser el juny passat, si bé el desembre del 2017, quan ni tan sols s’entreveia l’opció que el PSOE presentés una moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy, ja havia indicat que no tenia intenció d’acusar Planas.

Els fets investigats tenen a veure amb captacions il·legals d’aigua a l’entorn de Doñana des del 2009 fins al 2012, concretament a la finca Matalagrama de Almonte (Huelva), quan Planas era conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient de la Junta d’Andalusia.

Absència d’indicis

No obstant, la Fiscalia, en el seu escrit del juny passat, considerava que no hi havia "indicis rellevants" de la "participació activa o per omissió" de Planas en els fets que "justifiquin la formulació d’acusació".

Notícies relacionades

La causa va començar l'agost del 2011 per la denúncia d’un particular sobre suposada corrupció a Almonte (Huelva) en relació amb pous il·legals i subvencions a empreses, després d’un acord que es va firmar entre l’Institut Andalús de Reforma Agrària (IARA) i l’ajuntament de la localitat.