El fiscal demana arxivar la causa contra Planas per l'extracció d'aigua a Doñana

Susana Díaz i Luis Planas se saluden dimarts a Sevilla. / EFE / JOSÉ MANUEL VIDAL

Susana Díaz i Luis Planas se saluden dimarts a Sevilla.
GRAF4783. MÁLAGA, 21/06/2018.- El ministro de Agricultura, Pesca y Alimentación, Luis Planas, durante la inauguración en la capital malagueña del foro Startup Europe Smart Agrifood Summit, donde ha asegurado que el futuro del sector agroalimentario pasa por la innovación y la digitalización, y de forma más significativa en el próximo marco financiero comunitario. EFE/Carlos Díaz

/

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de Huelva ha demanat el sobreseïment de la causa contra el ministre d’Agricultura, Luis Planas, que estava sent investigat per la causa que se segueix per l’extracció il·legal d’aigua a l’entorn de Doñana quan era conseller de la Junta d’Andalusia, i acusa tretze persones, dos alcaldes d’Almonte i onze propietaris agrícoles.

Notícies relacionades

Segons l’escrit del fiscal, s’aprecia en l’actuació dels acusats risc de dany greu a l’equilibri dels sistemes de l’espai natural de Doñana per extracció il·legal d’aigües subterrànies, per la qual cosa se’ls imputa delictes contra els recursos naturals i el medi ambient.

El Ministeri Fiscal demana per a cada un dels titulars de les onze explotacions agrícoles tres anys i deu mesos i una multa de vint euros durant vint mesos, i per als dos alcaldes –Francisco Bella (PSOE) i José Antonio Domínguez (PP)–, dos anys i deu mesos de presó i una multa de quinze mesos amb una quota diària de dotze euros.