DAVANT DE LA CASERNA

'Escrache' a la Guàrdia Civil a Calella un any després de les protestes per les càrregues de l'1-O

Una associació denuncia que 400 persones van assetjar les famílies que viuen a la caserna

fcasals45319993 manifestaci  entre pineda de mar i calella per la carretera 181004142045

fcasals45319993 manifestaci entre pineda de mar i calella per la carretera 181004142045 / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts
El Periodico

L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha denunciat aquest dijous l’‘escrache’ que van patir la nit passada les famílies dels agents que viuen a la caserna de Calella (Maresme), localitat on es van viure protestes fa un any en contra dels reforços policials destinats a l’1-O per les càrregues a les escoles.

Segons ha denunciat aquest col·lectiu, prop de 400 persones “violentes” i “radicals” es van acostar a l’edifici i “van incitar a l’odi i a la violència”. Des de l’AEGC s’ha mostrat preocupació per la situació d’inseguretat que estan vivint els agents a Catalunya i critiquen que el risc s’ha traslladat també a les famílies, que estan patint ‘escraches’ o situacions d’assetjament a les seves cases i escoles.

L’AEGC considera que l’‘escrache’ va comptar amb la “connivència” de les autoritats municipals i recorda que han de defensar els interessos de tots els veïns, independentment de les seves idees. Així mateix, reclama l’actuació de la fiscalia per identificar els participants en la protesta.

Notícies relacionades

L’incident passa un any després que Calella fos escenari de confrontació. Dos hotels van expulsar de les seves instal·lacions els agents destinats a Catalunya com a reforç en l’operatiu especial per frenar la consulta.

L’ajuntament i els dos establiments van al·legar “raons de seguretat” per demanar la marxa dels agents del municipi i van afirmar que es va fer amb “la finalitat de garantir la convivència del municipi” després de les protestes ciutadanes que demanaven que marxessin.