DEBAT DE POLÍTICA GENERAL

Arrimadas, a Torra: «No confongui la debilitat de Sánchez amb la debilitat de la democràcia"

La líder de Cs fa responsable el president dels incidents de l'1-O

arrimadas-advierte-a-torra-del-peligro-de-jalear-a-los-comandos-separatistas / periodico

2
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

Torn per a l’oposició en el debat de política general. Després que Quim Torra obrís ahir el curs al Parlament llançant un ultimàtum a Pedro Sánchez, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha iniciat les rèpliques amb contundència. “No confongui la debilitat de Sánchez amb una debilitat de la democràcia”, ha dit al president de la Generalitat en un moment de la intervenció.

“No cometi el mateix error que va cometre Puigdemont. Va creure que s’enfrontava a Rajoy i s’estava enfrontant a més de mig Catalunya i a un Estat democràtic. No confongui el salvavides que té amb el Govern de Sánchez amb la majoria social de Catalunya”, ha afegit la líder de l’oposició.

Arrimadas també ha atribuït a Torra la responsabilitat dels fets que van passar al Parlament en l’aniversari de l’1-O, quan desenes de joves es van plantar a les portes de la Cambra i els Mossos van acabar intervenint. I ha advertit el president que, amb el seu anunci que es revoltarà contra unes eventuals sentències condemnatòries als polítics presos, serà, a més, “responsable” del que pugui passar llavors.

“¿Què està animant a fer als comandos separatistes?”, s’ha preguntat la líder de Ciutadans, que ha dedicat la segona part del seu discurs a remarcar que Torra oblida sistemàticament les qüestions socials per centrar-se en el relat independentista.

“A Catalunya se li acaba la paciència, va dir vostè ahir. I té raó. Als independentistes, per les seves mentides. I nosaltres estem molt cansats de les violacions dels nostres drets, cansats del processisme com el seu ‘modus vivendi’. Jo tinc pressa, per començar a parlar del que ens uneix i buscar solucions per als catalans”, ha conclòs.

Bandera d’Espanya 

Notícies relacionades

Després de la rèplica de Torra, Arrimadas s’ha queixat que el president “no hagi contestat” a cap de les demandes socials que li havia fet. I que tampoc s’hagi referit a la corrupció. “Els que roben als catalans són els del 3% i els que són ara mateix detinguts prestant declaració davant dels jutges”, ha afirmat.

La líder de Ciutadans ha volgut acabar la seva intervenció amb un cop d’efecte. Al final del seu discurs de rèplica, ha tret una bandera d’Espanya i, després d’acusar el Govern d’“insultar i humiliar milions de catalans”, ha dit a Torra: “Quan els seus companys dels comandos separatistes cremen aquesta bandera, ho fan perquè representa igualtat, solidaritat, un país democràtic de la UE, de ciutadans lliures i iguals. Ni vostè ni els seus comandos separatistes faran desaparèixer aquesta bandera de Catalunya i tot el que representa”.