TENSIÓ A BARCELONA

Els Mossos carreguen contra els CDR després de llançar-los pots de pintura

La policia catalana deté una persona durant una tensa manifestació a la via Laietana

Els agents intenten separar les concentracions d'independentistes i policies nacionals

whatsapp-video-2018-09-29-at-120648 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Els Mossos han carregat aquest dissabte al centre de Barcelona contra grups d’independentistes que pretenien arribar a la seu de la Direcció Superior de Policia, on era convocada una concentració de policies nacionals i guàrdies civils, després que aquests els llancessin pintura, pols de colors, ous i alguns objectes. Els incidents s’han saldat amb un manifestant detingut a la plaça de l’Àngel, contigua a la plaça de Sant Jaume, on s’ha produït una segona càrrega de la policia autonòmica.

Un fort cordó policial impedia als independentistes arribar fins a la Direcció Superior de Policia de Barcelona, a lavia Laietana, on al migdia s’ha d’iniciar una manifestació convocada per l’associació de policies i guàrdia civilsJusapol, que té previst homenatjar els agents que van participar en l’Operació Copèrnic  amb motiu del referèndum de l’1-O.

Nou furgonetes dels Mossos impedien que les dues manifestacions es trobessin, pel que centenars d’independentistes, que ahir a la nit van ser convocats perArran, un col·lectiu que forma part de laCUP, per llançar pintura contra la façana de la Direcció i els manifestants de Jusapol, han optat per llançar lapols de colorscontra els agents de la Policia catalana, que han utilitzat llavors les porres per carregar contra els sobiranistes.

Intensa polseguera

Agents i furgonetes han quedat completament tenyits de pols de colors, com els que s’utilitzen a les festes índies Holi, i que els manifestants llançaven a pressió aixecant una intensa polseguera multicolor a la zona. S’han viscut llavors moments de tensió entre els manifestants i els mossos, que els han advertit per megafonia que les càrregues continuarien si no es dissolien.

Entre els lemes corejats pels independentistes davant el cordó policial s’han escoltat els de “Menys mossos i més bombers” o “1-O, ni oblit ni perdó”. La barrera aixecada per la policia autonòmica ha aconseguit evitar que les dues manifestacions es trobessin.

Tensió a la plaça de Catalunya

La tensió s’ha traslladat minuts després a la plaça de Catalunya, punt final de la manifestació de policies nacionals, amb topades verbals amb independentistes mentre mossos provaven d’interposar-se per separar-los. En la confluència delcarrer de Fontanella i la plaça d’Urquinaona, manifestants d’un i un altre signe han intercanviat insults i reivindicacions a favor i en contra de la independència.

Notícies relacionades

Els policies nacionals han arribat a la plaça de Catalunya cap a les 13.00 hores, mentre que els independentistes, seguint les consignes dels CDR, s’han desplaçat cap a les 12.30 hores des de la Via Laietana cap a La Rambla (al costat de la plaça de Catalunya), on s’han repetit les càrregues dels Mossos contra els secessionistes per impedir que topessin amb els policies nacionals.

Segons la Guàrdia Urbana, la concentració independentista ha reunit unes 6.000 persones i la de Jusapol, unes 1.800.