SUMARI DEL TRIBUNAL SUPREM PER REBEL·LIÓ

Neus Lloveras, abans de l'1-O: "Si fa falta pressionar Colau perquè cedeixi locals, ens ho dieu"

L'expresidenta de l'AMI va dir al cervell del referèndum que "mai se sap com actuar, si amb una bona o una mala actitud"

zentauroepp42213951 madrid   20 02 18  neus lloveras a la llegada al tribunal su180220115054

zentauroepp42213951 madrid 20 02 18 neus lloveras a la llegada al tribunal su180220115054

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 6 de setembre del 2017, dies abans del referèndum unilateral de l’1-O, es va produir una conversa telefònica entre Neus Lloveras, que en aquells moments era presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI),  i José Maria Jové, llavors secretari general de la Conselleria d’Economia i considerat pels investigadors policials i judicials com el cervell de la consulta sobiranista. En la trucada parlen sobre la cessió de locals, segons es recull en el sumari del Tribunal Suprem sobre el delicte de rebel·lió, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.

Lloveras li comenta al número dos d’ Oriol Junqueras que no sabia com ni el conducte, però que li havia arribat una carta de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què deia que “de moment no cedia” locals per a al referèndum unilateral i que si això era així. Jové li contesta: “Sí, és oficial, sí, sí”. Lloveras continua: “És oficial. Si creieu que fa falta fer algun tipus de pressió, ens ho dieu. Jo de moment no he dit res, no he fet res, perquè, de vegades, no saps com has d’actuar, si amb una bona o una mala actitud... però si hem de fer allò... alguna cosa per pressionar-la més, ens anem parlem”. Jové li respon: "D'acord, perfecte".

Els altres ajuntaments

Notícies relacionades

En la conversa parlen, a més, sobre l’estat de les contestacions dels ajuntaments sobre la cessió dels locals. Lloveras li diu a Jové: "A veure, ahir a la nit tenia 675 decrets. Ara, suposo, no suposo, ho està passant als partits també perquè senyalin si en fa falta algun, perquè hi ha ajuntaments petits que pot ser que s’escapin. Hi estan treballant, ehhh... però, vaja, molt bona la resposta, eh..."

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va deixar fora del sumari per rebel·lió Lloveras. La fiscalia catalana, d’altra banda, té oberta diverses diligències d’investigació contra alcaldes per la seva col·laboració amb l’1-O.