Amenaça de reprovació

Ana Pastor denuncia que el Govern ha intentat coaccionar-la

La presidenta del Congrés empara que la Mesa hagi tombat l'esmena del PSOE per als Pressupostos

zentauroepp40088637 madrid  13 09 2017  politica  sesi n de control al gobierno 180617173906

zentauroepp40088637 madrid 13 09 2017 politica sesi n de control al gobierno 180617173906 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, ha denunciat aquest dimarts que l’Executiu ha provat de coaccionar-la, amb l’amenaça de promoure la seva reprovació, i ha rebutjat que pugui ser cessada, després de la decisió de la Mesa de la Cambra baixa de deixar fora de la tramitaciól’esmena del PSOE per anul·lar el veto del Senat.

Després que la Mesa del Congrés acordés, amb els vots del PP i Ciutadans, excloure l’esmena del PSOE per anul·lar el veto irrevocable del Senat al sostre de despesa a través d’una llei de mesures contra la violència masclista, Pastor ha assegurat en una entrevista a Onda Cero que la decisió es va fonamentar en la defensa dels drets dels diputats i tenint en compte la sentència del Tribunal Constitucional que va marcar doctrina en el 2011 en aquest sentit.

"Continuo complint la llei tot i que m’amenacin. És curiós que es parli de reprovar les Corts quan justament el poder legislatiu controla l’Executiu, això és el que ens faltava", ha assenyalat.

Pastor ha aconsellat qui no estigui d’acord amb la decisió de la Mesa acudeixi al Constitucional i ha recalcat que es va prendre d’acord amb termes jurídics. "Hi ha qui, quan no li agraden les decisions, coacciona", ha subratllat.

Notícies relacionades

Preguntada per quines amenaces es referia, la presidenta del Congrés ha fet al·lusió a l’intent de progressar per part d’altres poders, quan el PSOE va fingir amb promoure la seva reprovació. "No veurà que jo parlo del Govern, tinc funció institucional", ha recalcat.

Sobre la situació que la presidenta del Congrés dirigeixi la Cambra, davant un Govern de signe polític diferent, Pastor ha reivindicat la seva elecció al principi de legislatura rebutjant que pugui ser cessada. "¿Hi pot haver govern amb 84 diputats? De facto n’hi ha, mai hi ha hagut presidència que sigui d’un altre partit però no vol dir que pugui canviar les votacions", ha argumentat.