LA CRISI CATALANA

El Govern i el PP s'embranquen per la presó preventiva dels líders del procés

La vicepresidenta Calvo, afirma: "Si el judici triga, no seria lògic allargar la presó preventiva"

undefined45014541 graf1643   madrid  13 09 2018   la vicepresidenta de gobiern180913115126

undefined45014541 graf1643 madrid 13 09 2018 la vicepresidenta de gobiern180913115126 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts

L’endemà que el Govern i el PP s’embranquessin pels possibles indults als líders polítics i socials del procés, socialistes i populars han tornat a xocar a compte dels presos, aquesta vegada pel que fa a la presó provisional. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, la vicepresidència del Govern, Carmen Calvo, ha afirmat: “Si es retardés molt en el temps [el judici] seria allargar massa una situació de presó preventiva. I semblaria lògic que el jutge, en l’àmbit de les seves competències i amb total independència, sense pressió de ningú, pogués decidir que estiguessin en altres condicions”.

Notícies relacionades

Aquesta reflexió de Calvo ha merescut la repulsa de la portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, que ha afirmat que al Govern de Pedro Sánchez "ja no li queden màscares" que puguin amagar els seus pactes amb els independentistes. "Primer Batet, Borrell, Cunillera i ara Carmen Calvo", ha escrit Montserrat a Twitter en al·lusió a les últimes afirmacions dels ministres i de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, relacionades amb la situació judicial dels polítics separatistes presos i la crisi de Catalunya. "Van entrar com el Govern de la ‘dignitat’ i han demostrat ser el de la vergonya", conclou Montserrat.

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, va admetre la setmana passada que seria "molt millor i molt més senzill" que es produís un diàleg amb la Generalitat sense dirigents empresonats. D’altra banda, el titular d’Afers Exteriors, Josep Borrell, va avalar en una entrevista en la BBC definir Catalunya com a "nació" i va afirmar, en al·lusió als dirigents independentistes a la presó: "Jo personalment preferiria que aquestes persones estiguessin en llibertat condicional. Crec que hi ha altres maneres de prevenir que s’escapin".