La presidenta de la CCMA, investigada per la campanya de l'1-O

El jutge la cita a declarar pels anuncis del referèndum a TV3 i Catalunya Ràdio

Primer espot de la campanya del referèndum unilateral de l’1-O emès a TV-3. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El jutge que indaga els preparatius del referèndum de l’octubre del 2017 ha citat a declarar com a investigada la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, per la difusió dels anuncis institucionals de l’1-O.

Segons ha informat la Corporació, Llorach ha rebut aquest dilluns la notificació per acudir a declarar davant del titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que manté imputades una quarantena de persones pels preparatius del referèndum.

La presidenta de la CCMA, citada a declarar per a principis del pròxim mes, ja va ser interrogada en qualitat de testimoni per la Guàrdia Civil i, el mes d’abril passat, pel mateix jutge d’instrucció en relació amb la difusió de les campanyes divulgatives que la Generalitat va llançar per promoure l’1-O.

Notícies relacionades

Concretament, el jutge investiga la campanya "Civisme", un anunci que, amb el logotip de la Generalitat, mostrava unes vies de tren que es bifurcaven amb l’eslògan: "Has nascut amb la capacitat de decidir, ¿hi renunciaràs?".

En les seves declaracions com a testimoni, Llorach va defensar que TV3 i Catalunya Ràdio van difondre els anuncis institucionals de l’1-O en virtut d’una llei del Parlament, cambra de què depenen els mitjans públics catalans.