EL REPTE INDEPENDENTISTA

La Generalitat arrenca la campanya de l'1-O amb un espot a TV-3

"Vas néixer amb la capacitat de decidir, ¿hi renunciaràs?", inquireix el breu anunci institucional

Les imatges mostren una cruïlla de vies de tren

Primer espot de la campanya del referèndum unilateral de l’1-O emès a TV-3. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

Tv-3 ha emès aquest dilluns, abans del 'Telenotícies Vepre', el primer espot publicitari del Govern català de defensa del referèndum de l'1 d'octubre. Quan encara no està aprovada la llei marc del referèndum ni convocat formalment per part del Govern, l'anunci, d'uns cinc segons, mostra en imatge una cruïlla de vies de tren i simplement consta d'una frase, sobreimpressionada i emesa també en àudio: "Vas néixer amb la capacitat de decidir, hi renunciaràs?".

Notícies relacionades

Es tracta d'una campanya institucional de la Generalitat sense referències explícites al referèndum de l'1 d'octubre. Una campanya que precedeix la campanya electoral pròpiament dita, que començarà el 14 de setembre vinent, si l'Estat no ha aconseguit abans vetar la iniciativa.

La batalla per la publicitat és una de les claus del procés sobiranista. No pas en va, quan el Govern del PP va instar el Constitucional a suspendre la consulta del 9-N del 2014, una de les primeres coses que es va suprimir és l'anunci publicitari inicialment previst i emès per TV-3 amb què s'instava a participar en la convocatòria que va firmar l'aleshores president, Artur Mas.