ACCIÓ REIVINDICATIVA

Els CDR pengen ossets de cartró amb llaços grocs a la casa dels Tous a Cadaqués

Els activistes protesten per l'empresonament dels polítics independentistes

cdr

cdr

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Cadaqués ha envoltat el perímetre de la casa familiar delsTous  amb una trentena d’ossets de cartró que porten el llaç groc, el símbol de la protesta per l’empresonament dels polítics independentistes. 

Els activistes han publicat a Twitter les imatges de la seva acció reivindicativa amb diverses fotos acompanyades d’aquest text: “A Cadaqués som tan generosos que hem fet una ofrena als nostres veïns. Hem dissenyat la nova joia de Tous per a aquesta tardor”.

  

Alguns mitjans assenyalen que la reivindicació apunta a la família de Manresa, propietària de les joieries Tous, després de l’expulsió de la Fundació Rosa Oriol de l’escriptora Pilar Rahola i d’Helena Rakosnik, esposa d’Artur Mas. 

El patronat de la Fundació Rosa Oriol va enviar la tardor passada una carta a la monja Sor Lucía Caram, directora de la fundació, en què demanava la renovació del patronat, del qual formaven part Rahola i Rakosnik, per fer-lo “apolític i transversal”.

Precisament divendres, Rahola va rebre amb rialles el tuit dels CDR. Per a la seva resposta va triar diverses emoticones d’alegria.

Notícies relacionades

Els organitzadors de l’acció dels CDR han hagut de sortir a explicar a les xarxes socials que la col·locació dels ossets s’ha fet “per reclamar” la llibertat dels líders sobiranistes escapats i “que s’ha fet a la casa dels Tous pel que representen”. Es desmarquen de la decisió sobre Rahola i Rakosnik.

La casa familiar dels Tous de Cadaqués està formada per la vivenda dels pares, Rosa Oriol i Salvador Tous, i altres unifamiliars de les quatre filles. Es troba en una zona pròxima als penya-segats del cap de Creus. L’acció dels CDR es va fer divendres passat.