Rèplica

L'Institut Luther King rebaixa les crítiques a Torra

El director del centre d'estudis veu distorsionades les seves declaracions a 'El Confidencial'

quim-torra-i-martin-luther-king

quim-torra-i-martin-luther-king

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Clayborne Carson, director del’Institut Martin Luther King Jr. d’Investigació i Educació, ha desmentit a través del seu blog que hagi demanat el president de la Generalitat, Quim Torra, que no utilitzés la figura de Martin Luther King, tal com publicava en 'El Confidencial'. Segons aquest mitjà, hauria mostrat el seu disgust per la utilització de la figura de Luther King per part de Torra.

Notícies relacionades

En el seu escrit, Carson diu estar molest pel fet que s’hagi afirmat, de manera distorsionada, que "creia que Martin Luther King s’hauria oposat al moviment independentista català".  I ho matisa amb diversos punts, explicant, per exemple, que li sembla "admirable quan un moviment adopta els principis no-violents perfeccionats per King i altres líders", alhora que reconeix sentir-se "molest", quan manifestants i líders no-violents "són reprimits o castigats violentament per la policia i els funcionaris del govern".

No obstant, assegura que en l’entrevista amb el periodista de 'El Confidencial' va argumentar que la independència de Catalunya podria ser perjudicial a la resta d’Espanya i va mostrar el seu escepticisme sobre comparar l’opressió dels catalans amb la dels negres nord-americana.