TAULER CATALÀ

Maragall rebutja ara per ara la via unilateral i aposta pel diàleg

El conseller no descarta per complet la unilateralitat, ja que seria "caure en una trampa" si el diàleg no dona els seus fruits

El Govern es planteja la possibilitat d'una mediació internacional per aconseguir un referèndum d'autodeterminació

zentauroepp45017687 graf2170  barcelona  13 09 2018   el conseller de acci n ext180914115255

zentauroepp45017687 graf2170 barcelona 13 09 2018 el conseller de acci n ext180914115255 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
EFE

El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, ha explicat aquest divendres que el Govern no contempla ara per ara tornar a la via unilateral per aconseguir la independència i continuarà "assegut a la taula" perquè aposta pel "diàleg". Tot i així, expressa, serà "exigent" amb les seves conviccions. 

En aquest sentit, Maragall ha exposat a Catalunya Ràdio que no es descarta per complet la unilateralitat, ja que seria "caure en una trampa" si el diàleg i la negociació no donen resultats. "Una cosa és que apostem amb tota fermesa pel diàleg i la via institucional, i una altra que renunciem a les nostres conviccions i projecte republicà", ha remarcat el conseller. 

Notícies relacionades

Maragall ha manifestat la possibilitat que es produeixi una mediació internacional per aconseguir un referèndum d’autodeterminació. Ha puntualitzat que "Europa i el món tenen la sensació que l’Estat no està assumint la realitat", però admet que hi ha actors internacionals que consideren que abans d’una possible mediació, "cal esperar que el diàleg doni els seus fruits". 

Finalment, el conseller s’ha mostrat content amb les paraules del ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, a la BBC, en què va afirmar que "Catalunya és una nació", tot i que continua lamentant que dediqui esforços "a combatre la propaganda de l’independentisme".