Desafia Sánchez

La Fundació Franco assegura que no hi haurà exhumació i desafia el Govern

L'entitat defensa la possibilitat de recórrer a un contenciós administratiu per frenar la voluntat de l'Executiu

la-fundacin-franco-reta-al-gobierno-y--inicia-un-contencioso-administrativo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de la Fundació Nacional Francisco FrancoJuan Chicharro, ha desafiat aquest divendres el Govern d’Espanya i s’ha mantingut en la seva actitud que no es durà a terme l’exhumació del dictador del Valle de los Caídos, malgrat que el Congrés dels Diputats ho avalés aquest dijous mitjançant la votació del Reial Decret Llei. Ha avisat que "és possible" que acabi en un contenciós administratiu.

Així ho ha expressat Chicharro en declaracions a Antena 3, en les quals ha assegurat que, segons el seu parer, el document del reial decret llei pel qual es durà a terme l’exhumació és un "nyap".

En aquest sentit, veu "molt estrany" que la presidència del Govern escrigui, segons ha dit, "un document tan dolent". "Em fa pensar que Sánchez vol que continuem parlant d’aquest tema, però si creu que serà tan ràpida s’equivoca. Jo mantinc que no hi haurà exhumació", ha remarcat.

Chicharro ha assenyalat que "el mateix Estat de dret" serà el que impedeixi finalment, segons la seva opinió, l’exhumació de Franco del Valle de los Caídos perquè, segons ha explicat, a l’espera del que digui el Tribunal Constitucional, "un Reial Decret Llei és una norma de rang inferior a un tractat internacional".

Contenciós administratiu

Notícies relacionades

Amb tot, malgrat que ha assegurat que no donarà cap pista sobre l’estratègia que durà a terme la família del dictador i la mateixa Fundació, Chicharro ha avançat que hi ha la possibilitat que recorrin a un contenciós administratiu per frenar la voluntat de l’Executiu de dur a terme l’exhumació.

Finalment, al ser preguntat per l’abstenció del PP i Ciutadans en la votació del Reial Decret Lleiabstenció del PP i Ciutadans de l’exhumació que es va celebrar al Congrés dels Diputats, el president de la Fundación Franco ha criticat l’actitud de les dues formacions. "No m’agrada en absolut, no s’hi han oposat clarament", ha sentenciat.