TENSIÓ A SUÏSSA

Álvaro de Marichalar intenta boicotejar l'acte de la Diada a Ginebra

L'excunyat d'Elena de Borbó va desencadenar les ires dels assistents al cridar "Visca el Rei" i "Visca Espanya"

lvaro-de-marichalar-intenta-provocar-a-un-grupo-de-personas-que-estaban-celebrando-la-diana-en-ginebra------la-persona-que-graba-le-dicen-deja-las- / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La celebració de la Diada a Ginebra, celebrada aquest dimecres a la Société de Lecture de la ciutat suïssa, va acabar en escàndol. Álvaro de Marichalar, germà de Jaime de Marichalar, exmarit de la infanta Elena de Borbó, va protagonitzar moments de tensió en l’acte quan, després d’entrar a la recepció va començar a cridar "Visca el Rei" i "Visca Espanya" mentre brindava en solitari amb una copa de cava. 

La presència de Marichalar va desencadenar les protestes de nombrosos assistents, que van començar a cridar "Fora els Borbons" i "Independència".

En vista que la tensió anava ‘in crescendo’, els organitzadors de l’esdeveniment van decidir acompanyar Álvaro de Marichalar a la sortida. Durant el trajecte, el germà de Jaime de Marichalar va cridar: "Aquesta és la democràcia" i "Esteu abduïts". En les imatges, Marichalar s’acomiada mirant a càmera i dient: "Us estimo".

Notícies relacionades

En l’acte van participar-hi el delegat del Govern a Suïssa, Manuel Manonelles, i el secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, Lluís Baulenas. Entre els assistents figurava la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

L’octubre passat el germà de Jaime de Marichalar va ser detingut per desobediència i resistència a l’autoritat, després d’enfrontar-se a un grup d’agents que l’havien introduït al Palau de la Generalitat per evitar que tingués un xoc amb manifestants independentistes.