A WATERLOO

Torra preveu constituir abans de l'1 d'octubre el «Consell de la República»

El president assegura que és fonamental per a la «internacionalització» del procés

torra

torra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, preveu tenir constituït abans de l’1 d’octubre el denominat “Consell de la República”, que dirigirà l’expresident Carles Puigdemont des de Waterloo (Bèlgica).

“El Consell de la República l’ha de presidir el president Puigdemont. I vista la importància els últims mesos de la internacionalització del procés, justament per totes les accions que el president Puigdemont ha emprès o s’ha vist implicat, per a nosaltres és essencial”, ha asseverat, i ha afegit que “els exiliats són reconeguts per tot arreu com uns líders demòcrates que justament poden viatjar per tot el món excepte per Espanya”. 

En una entrevista a la revista “El Temps”, Torra ha insistit que vol aconseguir una Catalunya independent, objectiu que “no necessàriament” implica desobediència, segons ha dit, tot i que ha remarcat: “No renunciem a res, ni a cap via per fer efectiva la República”.

Tampoc a un hipotètic acord amb el Govern de Pedro Sánchez per a un referèndum, ja que l’única opció “intercanviable” a l’1-O és “un referèndum d’autodeterminació legal i vinculant que l’Estat acceptés”.

Trobar “moments”

Torra ha insistit que el seu objectiu en aquesta legislatura és passar de la “restitució” de la Generalitat intervinguda pel 155 a la “constitució” d’aquest hipotètic estat català. I per a això espera trobar “un moment”, és a dir, “una nova oportunitat perquè la majoria de la població se senti interpel·lada per fer un pas endavant per fer efectiva la República”.

Notícies relacionades

Ha afirmat que aquests “moments” que està esperant poden ser unes “eleccions” o poden ser una “causa justa” per a la independència, sense més concreció: “Els moments poden ser variats”.

I al llarg del mes d’octubre espera iniciar a Catalunya el denominat “Fòrum Cívic i Social Constituent”, un espai de debat per determinar com hauria de ser una hipotètica república catalana.