Polítics catalans presos

Marlaska afirma que «no hi ha possibilitat que Torra obri les presons»

El titular d'Interior ha manifestat que «les claus que obren les presons les tenen les autoritats judicials»

zentauroepp44919696 barcelona 06 09 2018  pol tica   reuni  de la junta de segur180906130344

zentauroepp44919696 barcelona 06 09 2018 pol tica reuni de la junta de segur180906130344

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dilluns que “no existeix una possibilitat seriosa” que el president de la Generalitat, Quim Torraobri les presons si les sentències als polítics catalans no són absolutòries.

Grande-Marlaska s’ha referit així, en una entrevista a ‘Radio Euskadi’, a les declaracions en aquest sentit pronunciades per Torra a Brussel·les la setmana passada i ha afegit que no creu que “obeeixin a un propòsit seriós”. “No preveig aquest horitzó –ha remarcat– i ho dic així precisament perquè vaig estar amb Torra a la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya”.

El ministre ha puntualitzat, no obstant, que “les claus que obren les presons les tenen les autoritats judicials”.

Notícies relacionades

Respecte a l’enviament de 600 d’antiavalots a Catalunya com a reforç en vista de la celebració demà de la Diada, ha afirmat que “no són gaires” per a una gran concentració de persones i ho ha comparat amb un partit de la Lliga de Campions, que requereix molts més agents.

Sobre la previsible actuació policial ha dit que “noes poden repetir imatges com les de l’1 d’octubre passat, tot i que tampoc volem societats que violentin, ni persones que conculquin o impossibilitin el dret d’altres ciutadans”.