REPTE SOBIRANISTA

Maragall començarà a reobrir les ambaixades de la Generalitat a Berlín

El conseller tornarà a engegar el 20 de setembre la delegació tancada pel 155

jcarbo41557492 maragall180111162321

jcarbo41557492 maragall180111162321 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, reobrirà el 20 de setembre a Berlín la primera delegació a l’exterior després del 155. El conseller serà a la capital alemanya per posar en marxa l’oficina juntament amb la delegada Marie Kapretz, destituïda pel 155 i restituïda amb el nou Executiu. 

El Govern manté així l’objectiu de reobrir les delegacions tancades pel 155 malgrat l’anunci del contenciós administratiu de l’Executiu espanyol, que l’acusa de no haver seguit el procediment fixat per fer-ho.

Després de Berlín, la intenció d’Exteriors és anar reobrint la resta de delegacions amb representants ja nomenats, com Itàlia, Suïssa o el Regne Unit i Irlanda. Per a les delegacions de França i els EUA, s’ha obert un concurs públic per trobar delegat.

Notícies relacionades

El Govern central va aprovar el 26 de juny el decret per reobrir aquestes delegacions. A més, també va nomenar Meritxell Serret com a delegada a Brussel·les. 

Avís d’Exteriors

Poc després, el ministeri d’Exteriors va enviar una carta a la conselleria per recordar-li l’obligació del Govern de sol·licitar un informe previ a l’Executiu, per cada nova delegació a l’estranger que vulgui obrir. L’emissió de l’informe, preceptiva tot i que no vinculant, equival a l’expedició d’un tàcit vistiplau.