ENTREVISTA AL LÍDER DE PODEM

Pablo Iglesias: «El part prematur no és una bona notícia per a ningú, però gràcies a la sanitat pública hem sortit endavant»

El líder de Podem reapareix en una entrevista a Telecinco després de dos mesos d'absència pel naixement prematur dels seus bessons

Anuncia un principi d'acord amb el Govern per pujar l'IRPF «als qui guanyen més de 10.000 euros» al mes

iglesias-sanidad-publica / periodico

2
Es llegeix en minuts
Begoña González / Barcelona

Pablo Iglesias ha tornat. Després dedos mesos de baixa pel naixement prematur dels seus dos fills bessons, el secretari general de Podem ha reaparegut en una entrevista a Telecinco. Entrevistat pel periodista Pedro Piqueras, Iglesias ha afirmat que els petitsLeo i Manuel estan bé i ha volgut agrair a la sanitat pública les atencions que han ofert als seus fills. 

El líder de Podem també va aprofitar per comentar les novetats polítiques del temps en què ha estat fora del circuit mediàtic. I fins i tot va fer algun anunci, com el principi d’acord que el seu partit ha assolit amb el Govern per pujar l’IRPF als qui cobren més de 10.000 euros al mes, o 140.000 euros a l’any.

De fet, Iglesias es va oferir al PSOE per “cogovernar” Espanya des del Congrés, tot i que va remarcar que això implica que els socialistes arribin a acords amb Podem. I tot i que va dir que no creu que Pedro Sánchez vulgui convocar eleccions anticipades, va assegurar que si es dona aquest escenari el seu partit sortirà “a guanyar-les”.

Rivera, “irresponsable” amb els llaços

Quant a Catalunya, el líder de Podem va criticar Albert Rivera i Ciutadans per la seva “irresponsabilitat” en la guerra dels llaços grocs i va reiterar que el seu partit defensa un referèndum d’autodeterminació: “Catalunya ha de seguir a Espanya, però els catalans han de decidir”.

La part més emotiva de l’entrevista va ser la inicial, quan Iglesias va fer balanç dels dos primers mesos de vida dels seus bessons prematurs. “La sanitat universalés més important que qualsevol bandera o himne”, ha dit sobre la situació dels seus fills. “Elpart prematurno és una bona notícia per a ningú, però per sort tots els pares i mares de nens prematurs tenim la sort de comptar amb la sanitat pública espanyola que està capacitada per cuidar-los”, va afegir.

Iglesias i la seva parella, Irene Montero, han rebut en les últimes setmanes trucades de tota la classe política, “des de l’esquerra ‘abertzale’ al PP”. El líder de Podem va voler remarcar dos suports en particular: el de Pablo Casado –el president popular també té un fill prematur– i el dels Reis. “Tot i que som republicans, només podem agrair-l’hi”, va afirmar.

Notícies relacionades

Iglesias ha explicat com els seus fills han sobreviscut gràcies al mètode “cangur”, creat a Colòmbia fa unes dècades i que ha implicat la presència gairebé total dels dos progenitors en la recuperació dels petits per la necessitat de contacte pell amb pell. 

El líder de Podem ha estat aquest temps dedicat en cos i ànima a Leo i Manuel, els bessons fruit de la seva relació amb la número dos del seu partit, Irene Montero. Els nadons van néixer el 3 de juliol, als sis mesos d’embaràs. Aquesta mateixa tarda, Iglesias ha compartit en el seu compte de Facebook un text d’agraïment als doctors de l’Hospital per haver assistit els petits, que ja es troben bé.