AQUESTA MATINADA

Unes 80 persones retiren llaços grocs a les comarques de Girona

Una vintena de cotxes s'han concentrat a Cabrera per dirigir-se cap a municipis del Baix Empordà

Els Mossos identifiquen una persona com a responsable de la concentració de la Bisbal d'Empordà

lazos-amarillos-retirada / periodico

1
Es llegeix en minuts

Unes 80 persones han participat aquesta matinada en una iniciativa per retirar llaços grocs de diverses poblacions de la comarca de Girona. El grup, a bord d’una vintena de vehicles, s’ha concentrat cap a les 23.00 hores de dimarts al municipi de Cabrera de Mar (Maresme) abans d’adreçar-se cap alBaix Empordà amb l’objectiu de "netejar poblacions amb alt índex de plàstic groc".

Vestits de blanc i majoritàriament amb la cara tapada, han fet una primera parada a la Bisbal d’Empordà, on han retirat els llaços que hi havia penjats a les tanques del riu Daró en solidaritat amb els polítics presos. A continuació, s’han traslladat fins a la Pera, on han arribat cap a les 03.00 de la matinada i han retirat centenars de llaços que hi havia a la carretera d’accés a la localitat. Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols han sigut les seves últimes parades.

Notícies relacionades

A la Bisbal d’Empordà, els Mossos d’Esquadra han aixecat acta per infracción de la llei de seguretat ciutadana, coneguda com a llei mordassa, per haver fet una concentració no comunicada. Els agents han identificat una persona com a responsable de l’acte en què s’han retirat llaços grocs.

Aquesta iniciativa ciutadana és una prova més de la tensió creixent a Catalunya a compte dels llaços grocs i altres símbols independentistes que també estan enterbolint el desglaç entre el Govern de Pedro Sánchez i el de Quim Torra