REACCIÓ A L'AGRESSIÓ DE LA CIUTADELLA

Maroto: "Les feministes condemnen tota agressió excepte si la fa l'independentisme"

El vicesecretari d'Organització del PP recrimina a les entitats de dones per un suposat doble tracte

zentauroepp44782808 graf663  madrid  26 08 2018   el vicesecretario del partido 180828134418

zentauroepp44782808 graf663 madrid 26 08 2018 el vicesecretario del partido 180828134418 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El vicesecretari d’Organització del Partit Popular, Javier Maroto, ha avaluat aquest dimarts l’agressió que va rebre una dona per haver retirat llaços grocs al parc de la Ciutadella de Barcelona: "Les associacions feministes condemnen qualsevol agressió excepte si és produïda per l’independentisme".

"Si un home per qualsevol raó colpeja al nas una dona amb insults vexatoris que voregen la xenofòbia en una altra ciutat, què haurien dit totes les associacions feministes, que, a més, amb molta raó, en molts casos posen èmfasi en què aquests comportaments són reprotxables", ha opinat Maroto en una entrevista a RNE.

Segons va explicar ahir el marit de l’agredida, el matrimoni passejava dissabte pel parc de la Ciutadella de Barcelona quan van retirar tres o quatre llaços d’aquesta zona, i va ser llavors quan el presumpte agressor els va preguntar per què treien aquests llaços, i fins i tot, segons el marit, va arribar a insultar la dona anomenant-la "estrangera de merda".

Notícies relacionades

"¿Per què les associacions feministes condemnen qualsevol tipus d’agressió a una dona excepte si és produïda en l’entorn de la sobirania catalana? ¿Per què passa això en aquest país?" Crec que és una pregunta que no ha de quedar en l’aire i l’hauríem de respondre conjuntament tots els partits", ha remarcat Maroto.

Sobre la decisió de la Fiscalia Superior de Catalunya d’obrir diligències de la investigació davant de la identificació per part dels Mossos d’Esquadra de persones que van retirar llaços grocs, Maroto considera "tremend" que s’hagi de sancionar o advertir un cos de seguretat de l’Estat perquè es dediqui a "perseguir uns determinats comportaments i no precisament els qui els provoquen".