per suposadament treure llaços grocs

Ciutadans denunciarà per delicte d'odi l'agressió a una dona a Barcelona

L'esdeveniment va tenir lloc aquest dissabte al parc de la Ciutadella

lazos

lazos

2
Es llegeix en minuts
Efe / Jerez de la Frontera

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha condemnat aquest diumengel’agressió patida ahir per una dona a Barcelona per suposadament treure llaços grocs i ha anunciat que presentarà una denúncia a la Fiscalia perquè s’investigui si ha pogut existir un delicte d’odi.

En declaracions als mitjans, la també portaveu nacional de C’s ha mostrat el seu recolzament a la víctima i a la seva família, per l’agressió “intolerable” mentre retirava llaços grocs a l’entrada principal del parc de la Ciutadella, a Barcelona.

Arrimadas ha defensat que sigui la Fiscalia la que investigui els fets que han donat origen a aquesta agressió “brutal”, i ha advertit que “el que no farem és treure ferro a les agressions que es pateixen per persones en el mateix moment en què estan retirant llaços grocs”.

“En vista d’aquesta situació no es pot mirar cap a un altre costat”, ha defensatInés Arrimadas, que ha declarat que des del seu partit donaran recolzament a totes les persones que estan sent “assenyalades, identificades i insultades de manera absolutament injusta per simplement defensar de manera pública que volen un espai públic de tots els catalans”.

A més, des de Ciutadans, ha declarat Arrimadas, no volen que aquesta agressió sigui un cas que passi desapercebut, sinó que “tothom entengui la gravetat del que s’està vivint a Catalunya”, recordant que des del seu partit ja venien advertint d’una situació que podia generar una “greu fractura social” a Catalunya que “ja és una realitat”.

En repulsa a l’atac sofert contra la dona, esposa d’un militant de Ciutadans, aquest partit ha convocat una concentració dimecres vinent, dia 29 d’agost, a les set de la tarda al lloc de l’agressió.

Arrimadas també s’ha referit a les paraules de Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, a Tarragona, on qualifica de “bèstia” el responsable de pintar una línia vermella en un llaç groc la nit passada i sobre qui ha anunciat mesures legals per “atemptat a l’espai públic”

La líder de Ciutadans ha qualificat d’“intolerable” que “aquells que defensen empaperar les ciutats amb llaços grocs i embrutar les ciutats amb plàstics grocs, intentin perseguir a les persones que pinten una ratlla vermella a sobre d’un llaç groc posat en un espai públic”.

Demana la compareixença de Buch

Ha anunciat que han demanat la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè expliqui les directrius que està donant el Govern de la Generalitat als Mossos d’Esquadra, a l’hora d’identificar persones “que pinten una ratlla vermella en un llaç groc i no s’identifiqui les persones que estan omplint Catalunya amb simbologia independentista”.

Notícies relacionades

“És inimaginable en democràcia el que està fent el separatisme”, ha sentenciat Arrimadas llançant un missatge al president del Govern, a qui li demana que “deixi de mirar cap a un altre costat” perquè “aquests són els seus socis de Govern”.

Ha assegurat que Pedro Sánchez “és en mans dels partits separatistes” per voler ser president d’Espanya “tant sí com no”, i ha acusat al president espanyol de “deixar tirats” milions de catalans que “estem patint” un govern “separatista” i de “deixar tirats” servidors públics, com el jutge Pablo Llanera, “que fan la seva feina per defensar l’aplicació de la Justícia al nostre país”.