PRADA DE CONFLENT

Torra: «No ens defensarem, acusarem l'Estat d'aquesta farsa»

El president es compromet a no desviar-se «ni un mil·límetre» de l'objectiu de «fer real» la república catalana

zentauroepp44747178 pra07  prada de conflent  francia   23 08 2018   el presiden180823142432

zentauroepp44747178 pra07 prada de conflent francia 23 08 2018 el presiden180823142432 / GUILLAUME HORCAJUELO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a advertir aquest dijous que en la “farsa i causa injusta” contra els polítics sobiranistes, l’independentisme no ha d’anar a “defensar-se de res”, sinó que “ha d’acusar l’Estat espanyol”: “Som en el costat correcte de la història i guanyarem”, ha dit.

Després de la polèmica generada per les paraules amb què va instar a “atacar” l’Estat espanyol en l’acte del 17-A a la presó de Lledoners, Torra ha insistit en aquest missatge, tot i que sense utilitzar aquest verb.

El president ha realitzat aquestes declaracions durant la clausura de la 50a edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent (França), en una intervenció centrada sobretot a homenatjar la figura del lingüista català Pompeu Fabra, que va morir precisament a aquesta localitat francesa, però que també li ha servit parell abordar l’escenari polític actual.

Reivindicació de l’1-O i el 27-O

Notícies relacionades

El president ha recordat els “presos polítics i exiliats” i ha lamentat que “no vivim en una situació normal, sinó un moment d’excepcionalitat política absoluta”: “No ens hem de defensar de res, hem d’anar a acusar l’Estat espanyol d’aquesta farsa i causa injusta. Que sàpiguen que no ens defensarem de res, vam fer el que havíem de fer, (...) democràticament i pacíficament”, ha afegit.

Torra ha reivindicat la jornada de l’1-O  i la declaració d’independència del 27 d’octubre, declarada il·legal pel Tribunal Constitucional. “El treball és fer real aquesta república i no ens desviarem ni un mil·límetre d’aquest compromís. L’esperança és el que ha de moure el poble, que aquesta vegada ho aconseguirem, perquè som al costat correcte de la història i, sí, guanyarem. Guanyarem”, ha sentenciat.