CARTA A TORRA

Marlaska proposa celebrar en dues setmanes la Junta de Seguretat per abordar les tensions pels llaços grocs

Interior vol abordar la situació de «convivència en l'espai públic» després de les tensions generades per la presència símbols independentistes a la via pública

zentauroepp44144014 graf3072  madrid  04 07 2018   el ministro del interior  fer180823162825

zentauroepp44144014 graf3072 madrid 04 07 2018 el ministro del interior fer180823162825 / FERNANDO ALVARADO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha remès aquest dijous una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, en la qual proposa celebrar la Junta de Seguretat de Catalunya del 3 al 7 de setembre, on previsiblement es tractarà la qüestió dels llaços grocs.

En l’ordre del dia proposat es troba “una anàlisi general de la seguretat pública a Catalunya”, en què Interior vol abordar la situació de la “convivència a l’espai públic” de la comunitat autònoma, segons explica el Ministeri en un comunicat.

La número dos de Marlaska, Ana Botella, ja va avançar ahir que el Govern i la Generalitat tractaran la qüestió de les identificacions i possibles multes que pretenen interposar els Mossos d’Esquadra a qui retirin llaços grocs de la via pública a la Junta de Seguretat Ciutadana.

“Assegurar la seguretat ciutadana”

Un dia després d’aquestes declaracions, Marlaska ha transmès a Torra la seva “voluntat i desig” que se celebri aquesta Junta i proposa la setmana del 3 al 7 de setembre perquè tingui lloc. L’objectiu, recalca Interior, és “millorar l’eficàcia policial i assegurar la seguretat ciutadana”.

Entre els assumptes proposats pel ministre també es troben els temes relatius a la coordinació en amenaces terroristes, crim organitzat i violència de gènere i a l’avaluació de la integració definitiva dels Mossos d’Esquadra al Centre d’Intel·ligència Contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco).

Aquest òrgan és el que està centralitzant la informació de l’atac de dilluns passat a la Comissaria de Cornellà (Barcelona) per un home algerià que va resultar abatut, sota la direcció de l’Audiència Nacional, que investiga l’esdeveniment.

Reclamacions de Catalunya

No obstant, Marlaska convida a Torra que afegeixi “aquells assumptes que siguin del seu interès” i li recorda que la Junta de Seguretat servirà “per tractar totes aquelles qüestions que reiteradament ha assenyalat en les seves missives dirigides tant a la Delegació del Govern a Catalunya com a mi mateix”.

Notícies relacionades

Torra va remetre ahir una carta al ministre en la qual reclamava que l’informés “urgentment” de les mesures disciplinàries que preveu adoptar contra els agents de l’ordre públic que han protagonitzat accions contra el sobiranisme.

La Junta de Seguretat de Catalunya és l’òrgan encarregat de coordinar les competències exercides pels diferents cossos policials i la seva composició és paritària entre la Generalitat i l’Estat.