El Govern evita la polèmica política en la seva declaració pel 17-A

Torra reconeix especialment la tasca de Trapero i Forn

"Hem sortit més reforçats, units i convençuts dels nostres principis", afirma

fh4y59vlwphmuurqfudr651100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat per tots els membres del Govern, ha llegit una declaració institucional en la qual ha obviat qualsevol referència polèmica política en el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrls, i s’ha centrat en l’homenatge a les víctimes i als diferents professionals que van actuar després dels atemptats. En especial als Mossos d’Esquadra i a l’exconseller Joaquim Forn i al que era el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

"Un reconeixement de forma especial per als treballadors sanitaris, de serveis d’emergències i membres de la policia de la Generalitat, Mossos d’Esquadra amb el major Trapero i el conseller Joaquim Forn, avui injustament empresonat, al capdavant", ha afirmat. Torra portava a la seva solapa una xapa amb la imatge de Forn.

Notícies relacionades

"El Govern vol fer arribar el seu record, recolzament i solidaritat a totes les víctimes i als seus familiars i amics", ha afegit. En la declaració, el president també ha defensat els valors de la democràcia, la pau i la llibertat. "Amb la mateixa contundència que fa un any, el màxim rebuig del terrorisme sigui quina sigui la seva carta de presentació, els fets viscuts van posar a prova el nostre país i la seva gent i n’hem sortit reforçats i més units i convençuts dels nostres principis, que ens consoliden com a societat democràtica, pacífica, plural i tolerant". "Catalunya s’ha forjat com a terra d’acollida, contra els que utilitzen la violència, per això davant d’aquells que utilitzen la violència, forgem un país de gent de pau i d’acollida, una societat íntegra i valenta disposada a combatre la barbàrie i la intolerància":

"La democràcia sempre doblega el terror i la barbàrie, es produeixi on es produeixi", conclou la declaració aprovada pel Consell Executiu.