HOMENATGE 17-A

Tensió entre manifestants monàrquics i membres dels CDR a la plaça de Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han hagut d'actuar per separar els dos grups

monarquicos-cdr / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra s’han vist obligats a intervenir entre un grup de membres delsCDR  amb pancartes antimilitaristes i els concentrats de la Unió Monàrquica Espanyola en la part superior de la Rambla quan finalitzava l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona).

Alguns membres del grup monàrquic, convocats a Canaletes per rebre i donar la benvinguda alrei Felip VI, han provat de sostreure per la força les banderes i cartells antimilitaristes que portaven els independentistes mentre pujaven per laRambla. 

Notícies relacionades

Això ha provocat moments de tensió entre els dos grups, que han intercanviat empentes i crits com "terroristes", "nazis" i "us comporteu com el Rei que defenseu", mentre es dirigien cap a la plaça de Catalunya i fins que els Mossos s’han desplegat per separar-los. [L’homenatge a les víctimes dels atemptats, en directe].

També ha sigut increpat Pablo Casado, actual líder del PP, quan col·locava la seva ofrena al mosaic de Miró, juntament amb altres membres del seu partit. Diverses persones proferien consignes com: "Fora feixistes dels nostres barris" o "no sou benvinguts", per la qual cosa els cossos de seguretat han desplegat un cordó policial al seu voltant.