HOMENATGE 17-A

Els familiars de les víctimes protagonitzen l'ofrena floral

Desenes de barcelonins també s'han acostat a dipositar flors i missatges en solidaritat amb les famílies

ofrenda-plaza-de-catalunya / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els familiars de les víctimes mortals del’atemptat del 17 d’agost de l’any passat a Barcelona i Cambrils (Tarragona) han protagonitzat aquest divendres al matí una sòbria i emocionada ofrena floral davant delmosaic de Joan Miró a la Rambla, on també han dipositat flors les principals autoritats catalanes.

La marxa ha començat a l’Ajuntament  i ha estat encapçalada pels familiars de les víctimes fins a la zona del Pla de l’Os, on a les 10 h han dipositat flors en uns testos de colors situats a sobre del mosaic, l’emplaçament on la furgoneta es va aturar fa un any. 

L’ofrena ha començat amb un fort aplaudiment dels assistents, que ha culminat en silenci quan els familiars col·locaven les flors. Després, les autoritats han realitzat també l’ofrena. 

Notícies relacionades

La delegació política estava encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Posteriorment, desenes de barcelonins s’han unit a l’homenatge i han començat a col·locar flors i missatges en record a les víctimes. Els ciutadans s’han acostat al mosaic una vegada retirades les tanques que envoltaven el perímetre per assegurar l’espai a les famílies i autoritats.