DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

Atemptats de Barcelona | Colau: «Ens van fer mal però no van aconseguir encomanar-nos el seu odi»

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'emociona al nomenar els morts durant els atacs del 17-A

ada-colau-17a / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

“Volien fer-nos mal i ho van aconseguir, però no van aconseguir encomanar-nos el seu odi”, ha assegurat aquest dijous Ada Colau en una declaració institucional amb motiu del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17-A.

Colau ha reivindicat Barcelona com a “ciutat de pau” que no ha renunciat als seus “valors” i conviccions malgrat el cop que va patir ara fa un any. “Aquell va ser un acte covard que pretenia sembrar el terror en un dels passejos més estimats i més visitats de la nostra ciutat”, ha afirmat, mentre ha recalcat que malgrat els atemptats, Barcelona continuarà sent “una ciutat oberta a totes la persones que fugen de la guerra, la fam i la violència”.

En el missatge, l’alcaldessa ha donat les gràcies a les forces i cossos de seguretat, bombers i serveis d’emergència, així com a les entitats i ciutadans que tant el 17 com els dies posteriors “van donar el millor de si mateixos en el pitjor moment per a tots nosaltres”.

“Tothom hi està convidat”

Notícies relacionades

També ha fet referència a l’acte oficial de demà divendres, a les 10.30 hores a la plaça de Catalunya, en record de les víctimes i ha remarcat que “tothom hi està convidat a participar”. “Des de l’Ajuntament de Barcelona, hem treballat amb molt afecte perquè aquest acte tingui les víctimes com les seves úniques protagonistes”, ha afegit uns dies després quel’ANC  i la CUP hagin anunciat el seu rebuig d’acudir per la presència del rei Felip VI.

El moment més emotiu de la declaració institucional ha tingut lloc quan Colau ha nomenat una a una les víctimes dels atemptats. L’alcaldessa s’ha esfondrat al final, quan ha recordat els dos nens morts. “Els barcelonins sempre us tindrem al nostre cor”, ha conclòs.