Dos diputats d'ERC denuncien que un policia nacional els va vexar i els va insultar

Jenn Díaz i Josep María Jové expliquen que l'agent va escopir quan van passar per davant de la comissaria de Via Laietana

Jenn Díaz, a un acte d’ERC.

Jenn Díaz, a un acte d’ERC.

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dos diputats d’ERC al Parlament, Josep Maria Jové i Jenn Díaz, han denunciat un policia nacional per haver-los "vexat" i "insultat" davant de la comissaria de la Via Laietana de Barcelona.

En la denúncia, a què ha tingut accés aquest diari, els diputats expliquen que els fets van passar el 23 de juliol quan anaven caminant cap al Palau de la Música per participar en l’acte d’entrega de les Creus de Sant Jordi. Segons el seu relat, al passar per davant de la comissaria l’agent que custodiava l’edifici "uniformat i armat amb arma llarga, va abandonar la posició en la qual estava (...) i es va posar a caminar uns passos al nostre costat". De sobte "va escopir a terra en direcció cap a on estàvem nosaltres" i, "quan ens vam girar per mirar-lo, llavors l’agent ens va dir: 'fills de puta'”. Tots dos van seguir la seva marxa i, remarquen, “en cap moment ens vam dirigir a l’agent esmentat, que, amb tota seguretat, ens va vexar, ens va intimidar i ens va insultar pel fet de reconèixer-nos com a diputats independentistes d’ERC.

Tant Díaz com Jové destaquen que aquest episodi els ha generat un profund "temor i desassossec" i afegeixen que no es tracta d’un cas aïllat, "ja que patim amenaces, insults o danys a la nostra propietat a causa de la nostra ideologia política des de fa mesos per part de ciutadans que, presumiblement, no la comparteixen".

Notícies relacionades

En la denúncia, tots dos demanen que s’investigui urgentment el que va passar, que el responsable de la comissaria faciliti les dades identificatives de l’agent que estava de guàrdia en aquell moment i que aclareixi si s’ha obert alguna investigació interna. A més, reclamen que els responsables de seguretat de la comissaria conservin les imatges de les seves càmeres de videovigilància que enfoquin fora de l’edifici entre les 18 i les 23 hores del 23 de juliol i les facin arribar al jutjat. I també demanen que els Mossos mirin si a prop de l’edifici hi ha altres càmeres de vigilància.

"Prou impunitat"

"Prou impunitat, prou abús de poder. Josep Maria Jové i jo hem fet la denúncia perquè aquests casos, que existeixen, no quedin silenciats per tant soroll. Tenir Estat, poder policial i judicial, monarquia i partits polítics irresponsables darrere no ho és tot. Tenim veu: aixequem-la", ha tuitejat Díaz. Quim Torra i Carles Puigdemont han sigut algunes de les veus que s’hi han solidaritzat. "El meu recolzament davant d’un atac inacceptable, que s’empara en la impunitat que gaudeixen sempre els mateixos. Com en l’agressió a Jordi Borràs", ha escrit l’expresident, recordant l’agressió patida pel fotoperiodista fa tres setmanes. Borràs ha denunciat que el policia nacional que li va trencar el nas al crit de "viva Espanya" i "viva Franco" ni ha sigut detingut ni apartat del cos.