'CAS MÀSTER'

El PP defensa el seu líder: "Hi ha Casado per a estona"

Els conservadors descarten la dimissió i acusen els altres partits i la premsa voler frenar l'"onada d'il·lusió"

Consideren que la causa que arriba al Suprem és "anecdòtica" i no expliquen si el dirigent aportarà proves

pinta-y-colorea / periodico

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Pablo Casado ha posat un oceà entre ell, a Colòmbia, i l’incendi que va provocar aquest dilluns a Madrid la interlocutòria que veu indicis de suborn impropi i prevaricació en el 'cas màster'.  Enmig de la polèmica, el PP redobla la seva estratègia negacionista. El seu nucli de col·laboradors no aporta documentació per dissipar les ombres de dubte que indiquen que pot ser que fos un "regal", però prova de blindar el nou president conservador enfront dels adversaris polítics, dins i fora de les seves files. La dimissió, adverteixen, no arribarà i l’afer no els afectarà a les urnes. 

"Pablo Casado ha vingut per quedar-se i les eleccions que s’acosten seran dolentes per a ells [resta de partits] i bones per al PP", ha augurat el secretari general, Teodoro García Egea, que ha repetit insistentment que hi ha "Casado per a estona". El que és la mà dreta de Casado ha defensat l’honorabilitat del seu líder i la seva continuïtat en el càrrec, que va aconseguir amb un discurs de regeneració fa només dues setmanes i mitja. "Els innocents no han de dimitir", ha reivindicat, i menys per una qüestió que els afins a Casado continuen qualificant com"anecdòtica", malgrat que aquest mateix dimarts s’ha sabut que la fiscalia no recorreràfiscalia no recorrerà l’arribada de l’afer al Tribunal Suprem. 

El cercle pròxim a Casado sosté, igual que feia abans de conèixer la interlocutòria de la jutge d'instrucció, quela polèmica es dissiparàperquè no té base més enllà del desig dels partits d'esquerra i dels mitjans de comunicació de danyar la carrera del seu nou líder. "Evidència que a l’esquerra no li agrada Pablo Casado, quel’onada d’il·lusió que ha generat és molt positiva per a Espanya i els militants l’han elegit", ha acusat el secretari general del PP. 

Pinta i acoloreix

García Egea ha censurat que es demanin proves a Casado per demostrar que la seva actuació en el màster va ser correcta i ha lamentat que ara "licorregeixin els deures de sisè d’EGB" o bé "mirar si va fer un pinta i acoloreix a l’escola".  El dirigent s’ha mostrat convençut que el cas "quedarà en no res" perquè Casado és "víctima d’una persecució".  Ha evitat comprometre què votarà el PP en el Congrés si el Suprem demana el suplicatori del seu líder. 

En canvi, el PP busca canviar el focus. García Egea ha carregat contra el president del Govern, Pedro Sánchez, que ha acusat d’"abandó de funcions" i "donar l’esquena a Llatinoamèrica" per no haver acudit a la presa de possessió del nou president de Colòmbia, Iván Duque, com sí que ha fet Casado. 

Recolzament a l’honorabilitat de Casado

Notícies relacionades

García Egea ha insistit tant a la SER com a RNE en què es tracta d’un "tema menor" i "irrellevant", una idea que també ha repetit la portaveu del PP en el Congrés, Dolors Montserrat, en una entrevista a RAC-1. Preguntada per les implicacions ètiques d’aquest cas, Montserrat ha respost que "l’ètica és la llei i la llei no va més enllà", i ha demanat que es deixi treballar el Tribunal Suprem, tal com recullen EFE i Europa Press.

D’altra banda, el vicesecretari d’organització del PP, Javier Maroto, ha considerat a Onda Cero que amb els casos de corrupció "a Espanya hi ha una doble vara de mesurar" i ha anunciat que es defensaran fins que l’honorabilitat de Casado "quedi sense màcula". Finalment, la vicesecretària de comunicació del PP, Marta González, ha opinat a Antena 3 que "la persecució que està patint és veritablement increïble".