CIMERA PER LA IMMIGRACIÓ

La UE concedeix 3 milions extres a Espanya per atendre l'arribada d'immigrants

Els fons es destinaran a augmentar el nombre d'efectius de la Guàrdia Civil a la frontera sud

La Comissió Europea es mostra disposada a facilitar més assistència financera o tècnica

European Commissioner for Migration and Home Affairs Dimitris Avramopoulos addresses a news conference at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium, March 2,  2017.  REUTERS/Yves Herman

European Commissioner for Migration and Home Affairs Dimitris Avramopoulos addresses a news conference at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium, March 2, 2017. REUTERS/Yves Herman / YVES HERMAN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea va anunciar aquest divendres una ajuda addicional de 3 milions d’euros per fer front a la pressió migratòria i es va mostrar disposada a “facilitar assistència financera o tècnica quan sigui sol·licitada”.

La portaveu comunitària, Natasha Bertaud, va informar que l’ajuda, amb càrrec al Fons d’Asil, Migració i Integració, anirà dirigida a augmentar el nombred’efectius de la Guàrdia Civil a la frontera sud. Aquests 3 milions se sumen als 26,5 milions que Espanya va rebre a començaments d’aquest mes per millorar la capacitat de recepció de migrants, davant de l’allau d’arribades a les costes espanyoles des que Itàlia ha tancat les seves fronteres.

La xifra de migrants arribats per la ruta occidental del Mediterrani ja ha superat la de tot el 2017, amb 22.828 arribades a 29 de juliol, el que va motivar que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, enviés una carta al president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, sol·licitant-li suport financer tant per a Espanya com per al Marroc.

Després d’una trucada de telèfon entre tots dos, Brussel·les es va comprometre a mobilitzar immediatament els 55 milions d’euros que el Consell Europeu de juny va aprovar amb destinació ael Marroc i Tunísia. I aquest divendres, coincidint amb la visita del comissari d’Immigració, Dimitris Avramopoulos, a Espanya s’han desbloquejat tres milions extres.

La visita

Notícies relacionades

Avramopoulos es va reunir amb la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i amb els ministres d’Exteriors, Josep Borrell, de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i d’Ocupació, Magdalena Valerio. Gairebé al mateix temps que se celebrava la trobada, Sánchez va anunciar en roda de premsa la creació d’un comandament únic per a la coordinació de les forces de seguretat a la frontera i l’estret, i va reiterar la futura aprovació d’un pla de xoc per millorar l’atenció en platges i ports dotat amb 30 milions.

Després de la trobada, el Govern i la Comissió van difondre una declaració conjunta en la qual la institució comunitària es va mostrar disposada a ampliar encara més el suport financer.