REUNIÓ IMMINENT

Pedro Sánchez es reunirà amb Pablo Casado aquest dijous a la Moncloa

El president del Govern espanyol li oferirà pactes d'Estat sobre assumptes sensibles

Calvo lamenta que el PP i Cs s'alineïn amb la dreta "xenòfoba" europea

Spanish Prime Minister Pedro Sanchez looks on after arriving to take part in an emergency European Union leaders summit on immigration, in Brussels, Belgium June 24, 2018.  REUTERS/Eric Vidal

Spanish Prime Minister Pedro Sanchez looks on after arriving to take part in an emergency European Union leaders summit on immigration, in Brussels, Belgium June 24, 2018. REUTERS/Eric Vidal / ERIC VIDAL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Pedro Sánchez vol preservar fora de la pugna partidistaassumptes d’Estatque, segons el seu parer, no es poden posar en risc en la confrontació política. Amb aquesta idea, el president oferirà al nou líder del PP, Pablo Casado, pactes sobre qüestions essencials, especialment sensibles, en la reunió que mantindran aquest dijous a la tarda al palau de la Moncloa. 

La vicepresidenta, Carmen Calvo, ha avançat la intenció del cap del Govern espanyol, tot i que no ha concretat les matèries que proposarà a Casado. "Sánchez li oferirà protegir les polítiques d’Estat. Després de 40 anys de democràcia ens mereixem que determinades coses formin part de protecció i altura de mires, fora de les batalles polítiques", s’ha limitat a assenyalar.

Sí que ha mencionat que demanarà "lleialtat" en àrees en les quals el PSOE ja ha demostrat "coherència" i "comportament lleial". Aquesta resposta dona peu a interpretacions, com que demani deixar fora de l’arena política el conflicte amb Catalunya o laimmigració. Sobre el conflicte català, és possible que Sánchez busqui baixar la línia dura imposada per Casado. El mateix president ha posat de relleu en múltiples ocasions la col·laboració que va oferir a Mariano Rajoy enl’aprovació del 155. 

Quant a la immigració, Calvo ha criticat la línia dura fixada pel PP i Cs, i ha advertit del risc d’alinear-se amb posicions pròximes de líders "xenòfobs" a Europa. 

Immigració

Notícies relacionades

La vicepresidenta ha assenyalat que l’oposició ha d’escollir els temes amb els quals està disposat a fer política de confrontació i ha advertit del perill de caure en discursos de dreta radical i situar-se en l’òrbita "amb líders europeus que no estan a l’espai en què s’alineen Macron, Merkel, Costa o Sánchez".  En aquesta línia, ha apuntat el risc d’obrir a Espanya debats que manté la dreta xenòfoba a Europa.

Calvo opina que a la ciutadania li haurà causat "sorpresa" que un dirigent de la joventut del cap popular faci declaracions assenyalant el risc que arribin a les costes espanyoles milions d’immigrants africans. Li ha demanat "intel·ligència i responsabilitat" per aforntar una situació complexa.