ATAC 'ULTRA'

Set agredits a Manresa quan penjaven una estelada

Els Mossos d'Esquadra van identificar els 17 implicats però de moment no preveuen detencions

jregue39961657 an estelada  catalan separatist flag  and a  yes  flags fly 180730105625

jregue39961657 an estelada catalan separatist flag and a yes flags fly 180730105625 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Set persones han sigut agredides aquest dilluns quan recol·locaven una estelada a la plaça de l’Onze de setembre de Manresa (Bages). Els Mossos d’Esquadra i la policia local van acudir al lloc dels fets després de rebre una trucada a la una de la matinada i van identificar tots els implicats en la baralla, un total de 17 persones. Cinc dels set ferits van ser atesos d’urgència per contusions lleus. 

Segons fonts de la policia catalana, al llarg del dia d’avui els implicats acudiran a la comissaria o al jutjat per denunciar els fets. Els Mossos d’Esquadra que ja han obert diligències, no preveuen practicar de moment cap detenció

Els presumptes autors de l’agressió són persones vinculades a l’extrema dreta, segons la plataforma Unitat contra el Racisme i el Feixisme, els CDR i Arran Manresa.

Pesa sobre un d’ells una ordre d’allunyament després d’agredir suposadament un home a les portes de la presó de Lledoners, quan omplia de llaços grocs la carretera per rebre els presos independentistes el dia del seu trasllat a Catalunya.

Notícies relacionades

Un altre dels implicats, que va sortir de la presó al maig després de complir 11 anys de condemna per robatori i tràfic de drogues, va ser denunciat per l’Ajuntament de Manresa després de publicar un vídeo a les xarxes socials en el qual es podia veure com arrabassava la insígnia el 6 de juliol, la que aquesta nit han recol·locat.

El CDR de Manresa i Unitat contra el Racisme i el Feixisme han convocat una concentració de rebuig a les vuit de la tarda a la mateixa plaça on van passar els fets.