COMITÈ EXECUTIU

Casado s'envolta de fidels i pica l'ullet a Cospedal i Feijóo

Elegeix el seu cap de campanya, Teodoro García, com a secretari general i designa Dolors Montserrat com a portaveu al Congrés

Els principals 'sorayos' es queden fora, tot i que el president considera que ha integrat 10 col·laboradors de Santamaría

undefined44450843 spain s newly elected popular party pp leader pablo casado180726144001 / PAU BARRENA

undefined44450843 spain s newly elected popular party  pp  leader pablo casado180726144001
undefined44451042 el president del pp  pablo casado  en un moment del consell 180726143906

/

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Júlia Regué

Pablo Casado ja ha tancat el seu nou equip per fer front al cicle electoral que viurà Espanya els pròxims mesos. El president del PP ha col·locat en llocs clau alguns dels seus fidels i també ha fet picades d’ullet a l’explícit suport que va aconseguir de María Dolores de Cospedal i el recolzament, més discret, que li va donar el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo. El primer gran acte del partit en l’era post-Rajoy s’ha celebrat en un hotel del centre de Barcelona, ciutat elegida per simbolitzar la importància que dona al desafiament independentista.

El líder dels populars ha decidit tenir a prop tres persones clau en la seva campanya: Teodoro García, Javier Maroto i Andrea Levy. Al primer el col·loca com a secretari general del partit després d’haver dissenyat la campanya de les primàries que l’han portat a presidir el partit. Maroto serà de facto el número tres de l’organització a l’ocupar la poderosa butaca del vicesecretari d’Organització. Levy es queda amb la mateixa cartera que tenia: vicesecretaria d’Estudis i Programes.

L’exministra de Sanitat Dolors Montserrat, que es va afegir a la candidatura de Cospedal des del primer dia, serà la nova portaveu al Congrés, un càrrec rellevant amb el PP a l’oposició. A més, Casado ha col·locat dues persones més de l’exsecretària general al nucli dur: Vicente Tirado (dirigent del partit a Castella-la Manxa) serà vicesecretari de Política Autonòmica i Local i l’exministra Isabel García Tejerina, vicesecretària Sectorial.

Com a gest amb Feijóo, ha nomenat la diputada gallega Marta Gonzálezvicesecretària de Comunicació i portaveu adjunta de Montserrat al Congrés, i a Diego Calvo secretari Territorial.

Santamaría, absent a Barcelona

Ara bé, Casado no ha atès les exigències de Soraya Sáenz de Santamaría, que no ha aparegut en la primera reunió del comitè a Barcelona. El president popular ha assegurat que ha inclòs 10 fidels de Cospedal i 10 de Santamaría, a més de 3 persones d’altres candidatures. És a dir, segons els seus càlculs, dels 36 llocs estratègics, 23 no han sigut dels seus. La meitat de l’estructura orgànica, cedida a la resta, ha subratllat en una roda de premsa posterior. 

Notícies relacionades

No obstant, fonts de l’equip de campanya de Santamaría els redueixen a cinc. Només consideren que són de la seva candidatura Carlos Iturgaiz, secretari de Cooperació; Mari Mar Blanco, secretària d’Igualtat; Sergio Ramos, responsable d’Imatge Corporativa; Miguel Barrachina, secretari de Revolució Digital, i Cuca Gamarra, vicesecretària de Política Social. Gamarra és la dirigent de la candidatura que va recolzar l’exvicepresidenta que ha aconseguit un càrrec de més rellevància.

Es queden fora de la cúpula els ‘sorayos’ José Luis Ayllón i els exministres Fátima Báñez i Íñigo de la Serna.