IDENTIFICAT PER LA POLICIA LOCAL

El conductor que va envestir les creus de Vic nega motivacions ideològiques

El seu advocat defensa que va patir un "atac d'angoixa" i que sol patir trastorns depressius

a

a

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Local de Vic (Barcelona) ha identificat el conductor que presumptament va envestir les creus grogues plantades a la plaça Major del municipi per reivindicar la llibertat dels presos sobiranistes i a l’estranger, i ha sigut cridat a declarar. Així ho ha explicat l’alcaldessa, Anna Erra, en un apunt a Twitter, en el qual agraeix la feina de la policia i dels veïns que "han facilitat informació i han donat mostres de recolzament".

El conductor va actuar contra les creus que activistes independentistes van plantar dissabte a la plaça, com s’ha fet en altres municipis, platges i espais públics. El cotxe va entrar diumenge a la plaça, on hi havia desenes de persones, i va començar a arrossegar les creus fins que va abandonar la plaça.

"Atac d’angoixa"

L’advocat Víctor Martorell ha desvinculat la seva acció de qualsevol motivació ideològica i l’ha atribuït a un "atac d’angoixa" que va patir quan circulava a prop del lloc.

En declaracions a Efe, Martorell ha explicat que el seu client ha acudit aquest matí a la comissaria de la policia local de Vic, que l’havia citat per interrogar-lo, però s’ha acollit al seu dret a no declarar, entre altres qüestions perquè està molt afectat psicològicament a causa del gran enrenou causat per la seva acció.

En el seu atestat, que remetrà al jutjat quan estigui finalitzat, la Guàrdia Urbana acusa el conductor d’un delicte de conducció temerària, tot i que l’Ajuntament de Vic ha anunciat que també pensa denunciar-lo per incitació a l’odi i a la discriminació.

No obstant, l’advocat insisteix que l’actuació del seu client "no és un tema ideològic" i recorda que aquest veí de Vic de 52 anys és una persona coneguda al municipi, i també per la mateixa Guàrdia Urbana, perquè pateix trastorns depressius dels quals es tracta amb una medicació molt potent.

Segons la versió del lletrat, el conductor va patir un fort atac d’angoixa quan circulava pel carrer Verdaguer, pròxima a la plaça Major, que el va portar a arrossegar les creus grogues en recolzament dels polítics presos i continua sense explicar-se per què ho va fer.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat de "fet gravíssim" i ha demanat "tolerància zero" per a aquest tipus d’actuacions. Ha assenyalat que "anirem fins al final en l’exigència de responsabilitats i que prenguin les mesures necessàries contra l’agressor" i ha expressat el seu recolzament a l’alcaldessa de Vic i a la població d’aquest municipi.

Notícies relacionades

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha afirmat que aquest incident és "comprensible". "Sense compartir-ho, puc arribar a entendre-ho. No el comparteixo però sí que puc entendre que la gent n’estigui farta", ha afirmat en roda de premsa.

Albiol ha criticat que plantar creus grogues en espais públics és "una coacció a la resta de ciutadans" que no són independentistes, i per això entén que algú pugui enfadar-se i reaccionar com el conductor del cotxe.