NOU INCIDENT

Un cotxe arrossega les creus grogues col·locades a la plaça Major de Vic

Uns voluntaris havien col·locat 2.500 creus en homenatge als polítics presos

a

a

2
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

Un cotxe ha irromput aquest migdia a la plaça Major de Vic (Barcelona), ha envestit diverses fileres de creus grogues que es van plantar ahir allà en un acte de recolzament alspolítics presos, i n’ha fet caure desenes.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha penjat al seu compte de Twitter un vídeo que mostra l’incident, en què un cotxe entra a la plaça, d’ús per als vianants, i, després de recórrer els laterals envestint les creus, acaba fugint per un carrer adjacent.

Alguns veïns que han presenciant l’incident han increpat el conductor i han donat puntades de peu al vehicle per aturar la seva marxa, sense aconseguir-ho.

“Denunciem enèrgicament aquest atemptat contra la llibertat d’expressió a Vic. No caiguem en les seves provocacions. Continuarem reclamant la nostra coaccionada llibertat d’expressió”, ha publicat l’alcaldessa en el seu missatge de Twitter.

Unes 2.500 creus grogues van ser col·locades ahir a la plaça Major del municipi, centre neuràlgic d’aquesta població barcelonina, en un acte de recolzament als polítics independentistes presos.

L’acte respon a una iniciativa privada que pretén que les creus romanguin plantades a la plaça fins aquesta tarda i preveu que puguin ser apadrinades per ciutadans per recollir fons destinats a la “caixa de resistència” dels polítics independentistes presos.

Les primeres reaccions als fets no s’han fet esperar. Ramon Espadaler, diputat adscrit al PSC, ha condemnat l’acció a Twitter.

Notícies relacionades

Aquesta violenta acció és l’últim dels incidents relacionats amb les creus i els llaços grocs. Un dels més greus es va produir fa dos mesos quan, a la platja de Canet, cinc persones van resultar ferides a l’aparèixer uns encaputxats i retirar les creus grogues que estaven plantant a la sorra.

El 8 de maig, a la plaça de Francesc Macià, els Mossos d’Esquadra ja van haver d’intervenir per evitar xocs entre els autodenominats Grups de Defensa i Resistència (GDR) –contraris a la independència de Catalunya– i els Comitès en defensa de la República (CDR).