ALAY, RESPONSABLE DEL DESPATX

L'oficina de Puigdemont s'ubicarà al Palau Centelles de Barcelona

L'expresident col·loca Alay, home de la seva màxima confiança, com a responsable del despatx

zentauroepp43608646 alay  a l esquerra  amb el seu lletrat  jaume alonso cuevill180604105200

zentauroepp43608646 alay a l esquerra amb el seu lletrat jaume alonso cuevill180604105200 / Tania Tapia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ultima els preparatius per posar en marxa l’Oficina de l’expresident Carles Puigdemont, que s’ubicarà finalment a Barcelona. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, l’equip de Puigdemont no s’establirà a Alemanya o a Bèlgica com s’havia insinuat, sinó al Palau de Centelles, també seu del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya i de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern. El despatx no tindrà cap cost perquè és propietat de la Generalitat i no suposa cap procediment de dubtosa legalitat al trobar-se a Catalunya i no a l’estranger.

Un dels homes de màxima confiança de l’expresident, l’historiador Josep Lluís Alay, ha sigut nomenat responsable de l’oficina. Així, ha sigut cessat del càrrec de coordinador de polítiques internacionals de la Presidència, per al qualva ser nomenat el 13 de juny, segons publica el Document Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Alay és una de les quatre persones que l’acompanyaven quan va ser detingut el març a Alemanya, per la qual cosa ell va serarrestat després per la Policia Nacional i posat en llibertat el mateix dia.

Notícies relacionades

L’historiador s’encarregarà de dirigir i organitzar les tasques del personal del despatx, i organitzar i controlar els actes, les audiències, les visites i els viatges. També gestionarà el pressupost assignat a l’Oficina i farà les tasques de protocol i de relacions amb els mitjans de comunicació. El seu sou anual és de 60.454,32 euros.

Puigdemont té dret a una oficina amb tres treballadors, a un cotxe oficial amb xofer i diversos agents de seguretat. El requeriment es va emetre el 22 de juny i el Govern estudia ara com es pot aplicar, ja que es troba a Alemanya i si es deroga la seva petició d’extradició té previst tornar a Bèlgica.