Operació de la UDEF

La Policia destapa un cas de corrupció a Puertollano

L'excalcalde socialista de Ciudad Real ha sigut detingut per presumptes irregularitats en la construcció d'un estadi

agentes

agentes

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha llançat aquest dimecres a primera hora una operació per les presumptes irregularitats comeses a les obres d’un camp de futbol a Puertollano (Ciudad Real) durant l’etapa de l’exalcalde del PSOE Joaquín Hermoso, segons han informat fonts policials.

L’operació compta amb la participació d’agents de l’UDEF desplaçats des de Madrid i està previst que es practiquin detencions, entre les quals del mateix Joaquín Hermoso. Les indagacions policials se centren en les obres de l’estadi Ciudad de Puertollano, finalitzades el novembre del 2011 després de comptar amb ajuts del Pla E.

La Policia ha informat a les 8.52 en el seu compte de Twitter que havia posat en marxa una "nova operació contra la corrupció". "S’investiguen suposades irregularitats en obres milionàries amb fons públics", ha explicat.

L’operatiu ha desallotjat de la Casa Consistorial els treballadors que estaven a les dependències municipals i els agents impedeixen l’accés al Consistori a primera hora d’aquest dimecres.

Sense relació, segons el PSOE

El president del Grup Parlamentari Socialista a Castella-la Manxa, Rafael Esteban que Hermoso ja té "poc nexe d’unió" amb el partit, ja que va deixar de ser alcalde el 2013 i va abandonar també la militància.

Contestant preguntes dels mitjans en roda de premsa, Esteban ha afirmat que el partit no té més informació de la que s’ha fet pública i ha demanat deixar que la UDEF intervingui amb "prou transparència". "Que totes les irregularitats comeses siguin investigades. Sens dubte que la llei sigui com ha de ser", ha asseverat.

Respectar la investigació, per al PP

El PP de Castella-la Manxa ha demanat respectar la investigació judicial a Puertollano entorn de l’exalcalde socialista Joaquín Hermoso, mentre ha destacat que qui ha de dir alguna cosa sobre això és el PSOE de Castella-la Manxa.

Notícies relacionades

Així ho ha manifestat la presidenta del Grup Parlamentari Popular, Ana Guarinos, en roda de premsa juntament del diputat del PP Carlos Velázquez, en la qual tots dos s’han preguntat quin tractament donarà l’ens públic regional de ràdio i televisió CMMedia a aquesta notícia, en comparació amb altres del seu partit a les quals s’ha donat més rellevància.

No obstant, Guarinos ha reiterat que des del PP han "de respectar l’actuació judicial" malgrat que si s’ha obert una investigació hi pugui haver indicis que s’ha comès un "delicte" per part d’una persona vinculada als socialistes de la regió.