DARDS AL GOVERN

La CUP ensenyarà targeta vermella a Torra si segueix amb el "diàleg autonòmic"

El diputat Carles Riera retreu la dualitat del relat en el Govern i insisteix a desobeir la suspensió dels diputats processats per rebel·lió

riera

riera

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP no està disposada que el Govern segueixi amb la seva estratègia de "diàleg autonòmic" amb el Govern en comptes d’obcecar-se en la "defensa del dret d’autodeterminació". Els anticapitalistes retreuen al president Quim Torra la seva dualitat de relats en una cruïlla: "Amb una mà anem cap a la república i amb una altra, cap a l’autonomia. Són incompatibles totalment", ha alertat el diputat Carles Riera, no sense posar de relleu la via unilateral i assenyalar que les pròximes maniobres del president seran observades amb lupa.

L’anticapitalista ha assenyalat que els cupaires guarden la seva targeta vermella i ha indicat que "no tindran cap dubte a l’hora de presentar-la si arriba el cas" per forçar la dimissió de l’Executiu. "Ens haurem d’atenir als fets i, si porten cap a un diàleg autonòmic que traeix l’esperit del moviment republicà, observarem què està passant i haurem d’actuar en conseqüència", ha avançat en una entrevista a TV-3. 

La CUP serà tot orelles en la conferència que ha previst Torra al setembre per explicar el seu pla de govern. Fins aleshores, "observaran els fets" i vetllaran perquè ERC JxCat "facin prevaler la sobirania del Parlament". ¿Com? Desobeint les resolucions del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional i, com a mínim, s’entestaran a pressionar per mantenir les actes dels diputats processats per rebel·lió malgrat la seva suspensió. "¿On s’és vist que un jutge pugui suspendre un diputat elegit pels ciutadans?", s’ha preguntat, i ha considerat la maniobra com una “fulminació de la democràcia de dalt a baix".

Notícies relacionades

El cupaire ha insistit en la necessitat de presentar un "acte de força i fermesa" des de l’independentisme i ha demanat a tots els partits que s’alineïn per posar rumb a la "república sense debilitats". Així, ha asesgurat que, segons el seu parer, la "desescalada" beneficia l’Estat i deixa fora de combat els independentistes perquè "frenen mentre l’Estat ataca amb més força". "No hem deixat d’anar enrere en termes de sobirania", ha remarcat, i ha reblat que "si es vol emprendre un camí de llibertat i democràcia l’única solució és tirar endavant, perquè continuar acotant el cap portarà al moment de dir prou".

Amb tot, ha demanat reflexió al Govern per "decidir si concentrar esforços a materialitzar la república o si vol rebaixar la intensitat del conflicte idiscutir engrunes autonòmiques". "No es poden fer les dues coses", ha advertit.