EL TRASLLAT DELS POLÍTICS EMPRESONATS

Els exconsellers presos Rull, Turull i Forn viatgen aquest dimarts cap a Catalunya

El trasllat, que conclourà dimecres a la presó de Lledoners, seguirà la mateixa pauta que el de Junqueras, Romeva i els Jordis

5dcb6485-d8ea-4239-8b94-ace7395cfa44-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els exconsellers de Presidència Jordi Turull, Interior Joaquim Forn i Territori Josep Rull han arribat a primera hora de la tarda a la presó saragossana de Zuera després de gairebé cinc hores de viatge des de la presó madrilenya de Valdemoro.

Els tres, en presó preventiva com a conseqüència del seu paper en el procés sobiranista, han arribat al centre penitenciari aragonès en un autobús de la Guàrdia Civil similar al que va traslladar la setmana passada els també exconsellers Raül Romeva Oriol Junqueras,l’exdiputat del Parlament i exlíder de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Dimecres, a la presó de Lledoners

Igual que aquests quatre, Forn, Turull i Rull dormiran a la presó de Zuera i partiran aquest dimecres cap a la de Lledoners, on passaran a custòdia dels Mossos d’Esquadra.

La unitat de la Guàrdia Civil encarregada del trasllat és la Uprose, que ha seguit amb els excàrrecs catalans la conducció ordinària per a aquest tipus de desplaçaments.

Turull, Forn i Rull són els tres últims presos per la causa del procés que estaven en presons de Madrid i que arribaran a Catalunya per decisió d’Institucions Penitenciàries, després de consultar-ho amb el jutge del Suprem Pablo Llarena.

Notícies relacionades

Al centre de Zuera, els tres exconsellers estan en cel·les individuals del departament d’ingressos i se’ls aplica el mateix règim que a la resta de reclusos desplaçats en el transport, la qual cosa exigeix la seva estada continuada a la cel·la fins a la seva partida.

Mengen i sopen a les cel·les, a les quals accedeixen directament a l’arribar a Zuera, ja que els transports ordinaris no requereixen una avaluació prèvia per part dels equips d’especialistes del centre, i durant aquest temps, fins a la seva sortida dimecres al matí, no mantindran cap tipus de contacte ni entre ells ni amb altres reclusos.