agressió en una ONG catòlica

Imputen una altra vegada per abusos sexuals Rodrigo de Santos, exregidor de Palma

L'extinent d'alcalde estava al capdavant d'un pis d'acollida d'una oenagé per a presos en semillibertat

Amenaçava els joves reus d'enviar mals informes a Presons si no tenien sexe amb ell

rodrigo-santos

rodrigo-santos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’extinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palma Javier Rodrigo de Santos està una altra vegada imputat per abusos sexuals. Aquest exregidor d’Urbanisme amb el PP figura com a investigat en una causa obertaal Jutjat d’Instrucció número 42 de Madrid per haver utilitzat presumptament el seu càrrec en una oenagé per coaccionar presos en tercer grau i obligar-los a mantenir relacions sexuals sota la coacció d’informar en contra de la seva llibertat a Presons, segons ‘Eldiario.es’.

Els fets van tenir lloc al si de la la Fundació Horizontes Abiertos, creada pel pare Jaime Garralda. Aquesta institució oferia a Presons i als reclusos un entorn tranquil i necessari per poder sortir de permís o assolir el règim obert.  

Tot i que ara per ara hi ha dos denunciants,un testimoni va aportar el nom d’altres presumptes víctimes, incorporades a la investigació policial. El presumpte agressor i les víctimes pertanyien a l’organització ultracatòlica Camino Neocatecumenal.

Casat i amb cinc fills, Rodrigo de Santos  ja va ser condemnat al seu dia a dos anys de presó per haver gastat 50.000 euros en bordells gais amb la targeta del consistori i a cinc anys per haver abusat de dos menors, amics dels seus fills. Abans dels seus problemes amb la justícia, la seva carrera política semblava que arribaria ben amunt, però després va ser expulsat del PP –fa 12 anys– i va acabar entre reixes.

Problemes judicials

Notícies relacionades

Es pot recordar que, el setembre del 2009, De Santos va ser condemnat a dos anys de presó, així com a quatre anys d’inhabilitació absoluta, per un delicte de malversació de fons públics en clubs de cites i cases de massatge.

A més, el juliol del 2010, el Tribunal Suprem va rebaixar des dels 13 anys i mig als cinc anys la pena de presó imposada a l’exregidor d’Urbanisme a l’absoldre’l de dos dels quatre abusos sexuals a menors pels quals va ser condemnat l’octubre del 2009.