PARTIT POPULAR

Així van criticar Casado i Cospedal els pactes contra les llistes més votades: l'hemeroteca, a favor de Santamaría

¿Llista més votada o aliança de perdedors? Els tres polítics han opinat sobre això

zentauroepp40558707 madrid 16 10 2017 comparecencia de la vicepresidenta del gob180619101018

zentauroepp40558707 madrid 16 10 2017 comparecencia de la vicepresidenta del gob180619101018 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿Llista més votada o aliança de perdedors? Soraya Sáenz de Santamaría ha guanyat la primera volta de les primàries del PP i passa el tall amb Pablo Casado; i ara és el moment de veure si es produeix un pacte.

El primer missatge de l’exvicepresidenta va ser directament per a Casado, en recalcar que ella va ser la candidata amb més recolzaments i per recordar una de les màximes del PP: la que governi la llista més votada. Santamaría provava d’espantar així el possible d’un possible pacte entre Casado i Dolores de Cospedal, la tercera en la llista i ja fora de la carrera per presidir el partit de Gènova 13. 

Encara que s’especula sobre una possible aliança entre els perdedors de les primàries per desbancar a Santamaría, tant Casado com Cospedal van postular contra qualsevol estratègia que conduís a governar una llista que no fos la més votada. En aquesta ocasió, l’hemeroteca es posa, doncs, del costat de Santamaría.

En concret, Casado demanava que “governés la llista més votada perquè és el que decideixen els espanyols amb el seu vot”.

Notícies relacionades

D’altra banda, Cospedal va assenyalar que “els pactes de perdedors retorcen la voluntat popular (...) i acaben sent sempre dolents per als ciutadans”.

D’aquí al pròxim 20 i 21 de juliol veurem si tots dos sostenen el que van dir llavors.