FIANÇA IMPOSADA PEL SUPREM

L'ANC i Òmnium paguen els 2,1 milions de fiança imposada a Puigdemont i 13 exconsellers

Les entitats recapten 1.766.391 euros en sis dies, un import que se suma als que tenien a la seva caixa

zentauroepp43445558 file photo  catalonia s former leader carles puigdemont look180629140250

zentauroepp43445558 file photo catalonia s former leader carles puigdemont look180629140250 / Fabian Bimmer

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiança imposada als 14 processats per malversació en la causa del procés ja s’ha abonat.L’ANC iÒmnium Culturalhan efectuat aquest dimecres el pagament de 2,1 milions d’euros reclamats pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Les entitats sobiranistes han reunit els diners sense esgotar el termini concedit als imputats. Fonts d’aquestes organitzacions asseguren que des de divendres passat fins aquest dimecres han recaptat 1.766.391 euros, que se sumen als que tenien en el fons i que, en total, són més que els sol·licitats pel tribunal. 

El jutge d’instrucció de la causa va donar dos dies de termini per abonar aquesta fiança corresponent als diners que considera malversats amb el referèndum de l’1-O, un termini que expirava avui.

Notícies relacionades

Llarena va notificar a l’expresidentCarles Puigdemont, a l’exvicepresidentOriol Junqueras,i als exconsellersJoaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Clara Ponsatí, Toni Comín, Lluís Puig,Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Serret.

En una provisió de data del 27 de juny passat, el jutge els advertia la seva obligació a abonar l’import, un text que posava el cronòmetre compte enrere a dos dies per abonar la quantia.