POLÈMICA EN L'INDEPENDENTISME

Sabrià respon al PDeCAT: "Ningú no té tants encausats com ERC"

El dirigent republicà declara que l'1-O és de tots però que el seu partit va tenir més responsabilitat

zentauroepp44014066 el president del grup parlamentari d erc  sergi sabri   en r180701100718

zentauroepp44014066 el president del grup parlamentari d erc sergi sabri en r180701100718 / Nuria Julia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha assegurat quel’1-O és de tots però ha insistit que el seu partit va tenir més responsabilitat en la preparació del referèndum i que "ningú no té tants encausats com ERC".

Ho ha dit aquest diumenge en una entrevista de Catalunya Ràdio, després que el president d’ERC, Oriol Junqueras, defensés a través d’una carta a la militància que ERC "va haver de carregar amb tot el treball i la responsabilitat a l’esquena al juliol --de 2017-- per salvar l’1 d’octubre.

Aquestes declaracions van suscitar les rèpliques del PDeCAT, que va reivindicar que l’1-O va ser mèrit de molta gent diversa, i van retreure als republicans queho intentin "segrestar" atribuint-se en exclusiva el mèrit d’organitzar aquella consulta.

Sabrià ha insistit en què l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va encarregar la preparació del referèndum a l’exvicepresident Oriol Junqueras i a l’exconseller Raül Romeva --tots dos d’ERC--, i ha recordat que cap 'conseller' d’ERC no va dimitir en aquell moment, com sí que ho van fer alguns 'consellers’ del PDeCAT.

"L’1-O és de tots, però en la prèvia hi va haver moltíssima més gent que se la va haver de jugar molt i ningú no té tants encausats com ERC", ha sentenciat.

Ponència política

Sabrià ha destacat que el canvi de títol de la ponència política d’ERC és la "síntesi" que han pactat dins del partit per assolir un consens entre les dues propostes que hi havia.

Notícies relacionades

El títol de la ponència política, el full de ruta que ha de definir el projecte d’ERC per als pròxims anys, al principi era 'Fem República', però hi havia esmenes que demanaven de canviar-lo per 'Som República', i finalment es titula 'Ara, la República catalana'.

Ha afirmat que se senten república, però que no han materialitzat la independència, pel que considera que 'Ara, la República catalana' reflecteix la situació actual.