El PNB avisa al PSOE i a Podem que Andrés Gil no té el seu recolzament per a RTVE

L'aval dels penebistes és imprescindible perquè tiri endavant el nomenament

Iglesias va ser qui va confirmar l'elecció de Gil com a home de consens amb els socialistes

d6513a0f-77d2-4038-bd2e-bd9d64c4e7ad-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra

El PNB ha advertit aquest divendres alPSOE  i Podem que no poden comptar amb els seus vots per convertir el periodista Andrés Gil, actual cap de Política d’'Eldiario.es', en president de RTVE, segons han confirmat a aquest diari fonts del partit nacionalista. Es dona la circumstància que el recolzament dels penebistes és imprescindible (tret que s’aconseguís el suport d’altres grups com ara el PP o Ciutadans, cosa més que improbable) perquè l’esmentat nomenament pugui tirar endavant a les Corts segons els tràmits que s’han establert al recent decret aprovat al Consell de Ministres.

Ha sigut el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, qui ha confirmat a primera hora que Gil, després que sobre la taula hi hagués hagut altres noms de professionals com Arsenio Escolar i Ana Pardo de Vera, era la persona de consens després de dies de negociació entre socialistes i morats. "Sembla que finalment l’acord serà amb Andrés Gil. En la negociació hi ha hagut una qüestió que ha quedat clara des del principi: L’acord parlamentari que hi havia respecte del concurs públic és un objectiu fonamental i imprescindible, i TVE ha de deixar de ser un aparell de propaganda del partit que governi i ser un servei públic independent", ha sostingut Iglesias a A-3.

Notícies relacionades

Sembla, no obstant, que aquest acord al qual havien arribat ja el PSOE i Podem s’ha difós abans que s’haguessin garantit els avals necessaris per part d’altres grups parlamentaris sense els quals, segons les condicions imposades per l’Executiu central, no és viable cap nomenament. 

Andrés Gil (Madrid, 1973), el nom del qual ha avançat 'El Confidencial', va treballar a 'El País’ i a Prisa Revistas abans d’arribar a 'Eldiario.es'. Va ser fundador i subdirector del diari 'AND' i ha col·laborat amb el programa 'La Ventana' de la cadena Ser.