primer viatge oficial a Washington

Torra des de Washington: "Catalunya s'unirà a les nacions lliures del món"

Ha assenyalat que l'1 d'octubre els catalans van exercir el dret a decidir, "i ara cal fer efectiu el mandat democràtic"

9927dc9d-64a9-4b4d-aa41-3d65102e7fda-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha iniciat aquest dimecres el seu primer viatge oficial a Washington, des d’on ha augurat que "Catalunya s’unirà a les nacions lliures del món" i ha defensat la llibertat i la dignitat dels pobles, que tant es valoren als Estats Units, ha dit.

Ha assenyalat quel’1 d’octubre els catalans van exercir el dret a decidir, i que "ara cal fer efectiu el mandat democràtic", motiu pel qual ha indicat que Catalunya no deixarà de treballar fins que la República catalana sigui una realitat reconeguda internacionalment, ha informat el Govern en un comunicat.

Torra ha inaugurat a Washington el Catalonia America Council (CAC), una organització independent sense ànim de lucre que abordarà reptes que afronten Catalunya i països d’Amèrica del Nord, "per enfortir les relacions bilaterals".

De caràcter privat

Notícies relacionades

El president català ha fet ressaltar que "el caràcter privat del CAC l’allibera de pressions partidistes i afavoreix la seva capacitat d’influir en el debat transatlàntic" en àmbits com el comerç, la innovació, la investigació i el rol dels mitjans de comunicació.

Després de l’acte, Torra ha participat amb la consellera de Cultura, Laura Borràs, en una recepció als catalans que han acudit al Smithsonian Folklife Festival, que s’inaugura aquest dijous a la ciutat i del qual Catalunya és la ciutat convidada.