COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ DE FINANÇAMENT

Ábalos i Villegas compareixen en el Senat forçats pel PP

El ministre de Foment i el secretari general de Ciutadans parlaran del finançament dels partits polítics a la Cambra alta

abalos

abalos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

José Luis Ábalos, actual ministre de Foment en el Govern socialista de Pedro Sánchez, i José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans, compareixen aquesta tarda en la comissió d’investigació del finançament de partits del Senat. Després de la moció de censura, el PP va tornar a trucar a nous compareixents, i va citar per sorpresa el secretari d’Organització del PSOE, al qual els populars vinculen amb el finançament del PSPV perquè va exercir com a vicesecretari general entre el 2000 i el 2004.

Precisament en el mateix debat de la moció de censura, Ábalos va fer referència a la possibilitat de ser citat a comparèixer en el Senat i va ironitzar sobre que fos convocatper la seva condició de valencià.

Notícies relacionades

En el cas de Ciutadans, el PP reprèn la investigació de les seves finances després d’haver escoltat en dues ocasions el responsable de comptes, Juan Carlos Cuadrado. Villegas ha sigut cridat a declarar per aclarir qüestions que els populars entenen que no va resoldre el seu tresorer. A més, en la comissió Cuadrado va negar que tingués casos judicials oberts a l’estranger, però setmanes després es va publicar a la premsa que va tenir un litigi al Brasil a causa d’un deute empresarial.

A més dels dubtes que tenen els senadors populars sobre el cap de finances, també qüestionaran Villegas sobre el suposat pagament de candidats per escalar posicions en les llistes electorals de Ciutadans o el procés sancionador que ha obert el Tribunal de Comptes per la possible assumpció per terceres persones de despeses del partit a l’exercici 2015. "Si creu en la transparència no tindrà problemes a donar explicacions", ha assenyalat una senadora popular de la comissió.