GOVERN D'ESPANYA

Interior nega que l'arribada d'immigrants sigui provocada per l'Aquarius

Grande-Marlaska ha advocat per actuar als països d'origen per frenar l'arribada d'immigrants

rjulve43661481 el ministre de l interior  fernando grande marlaska  a la mo180614100124

rjulve43661481 el ministre de l interior fernando grande marlaska a la mo180614100124 / Tania Tapia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha negat aquest dimarts que l’onada d’immigrants que estan arribant a les costes espanyoles en les últimes setmanes sigui conseqüència de l’efecte crida produït per l’acollida de l’Aquarius per part d’Espanya.

En declaracions a Telecinco, Marlaska ha assegurat que Espanya està patint una "empenta" d’aquest fenomen com abans ha passat amb Turquia o Itàlia, i ha incidit que la immigració és un problema de la Unió Europea, ja que Espanya és la frontera sud per la qual poden entrar els immigrants, que "després pugen cap a dalt".

El titular d’Interior ha defensat que s’ha d’actuar als països d’origen mitjançant polítiques d’ajuda al desenvolupament, sempre en col·laboració amb aquests països i també amb els països de trànsit.

Precisament, dijous vinent Grande-Marlaska viatjarà al Marroc, on es reunirà amb el seu homòleg per abordar la situació generada després de l’arribada massiva d’immigrants a Espanya en les últimes setmanes.

"No és qüestió de concertines"

Notícies relacionades

Respecte a la seva decisió de reemplaçar les concertines (filferros amb pues o fulles tallants) de les tanques frontereres de les ciutats autònomes espanyoles de Ceuta i Melilla, ha dit que es tracta d’establir criteris raonables de seguretat amb mitjans "molt menys cruents"."La immigració no és una qüestió de concertines sí, concertines no", ha subratllat.

Quant a la proposta acordada pel president del Govern, Pedro Sánchez, i el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, de crear "centres tancats sota autoritat europea" en territori europeu per als immigrants, Grande-Marlaska ha dit que no es tracta de "camps de concentració".