EN EL PARLAMENT

La CUP pressiona JxCat i ERC amb una moció per ratificar la sobirania del Parlament

Els 'cupaires' fixen 90 dies al Govern per presentar un pla que activi les lleis suspeses pel Constitucional

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nova maniobra dels anticapitalistes per pressionar el Govern perquè faci efectiva la república. La CUP ha registrat aquest dilluns en el Parlament una moció per forçar el posicionament de JxCat i ERC i evitar qualsevol descarrilament en els seus al·legats.

Els 'cupaires' es remeten a la resolució aprovada el 9 de setembre del 2015, que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional (TC), en què s’afirma que la majoria d’escons independentistes declaren "l’inici d’un procés de creació d’un Estat català independent en forma de república" i l’"obertura d’un procés constituent". Així mateix, recuperen l’epígraf en el qual s’estableix que les decisions de la Cambra catalana "no se supeditaran" a les de l’Estat, amb especial menció a les resolucions del TC.  

En el mateix text, aprofiten l’aprovat per instar que el Parlament faci efectiu el contingut de deu lleis suspeses per aquest tribunal durant l’anterior legislatura, una cosa a la qual s’ha compromès verbalment el president Quim Torra nombroses vegades des del faristol. Totes elles tenen un contingut social, i no es contempla la llei de transitorietat jurídica.

En concret, citen la llei de pobresa energètica i d’emergència a la vivenda, la d’igualtat efectiva entre homes i dones, la del canvi climàtic i la d’universalització de l’assistència sanitària, la que incumbeix als impostos a grans establiments comercials, la de les voluntats digitals, de les associacions de consumidors de cànnabis, la que posa en marxa l’Agència Catalana de Protecció Social, la que descriu l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, i la de comerç, serveis i fires.

Notícies relacionades

I no només això. Fixen un termini de 90 dies al Govern per presentar un pla d’execució.

La moció s’estudiarà aquest dimarts a la Mesa del Parlament i haurà de decidir si l’admet a tràmit amb la majoria de vots independentistes. Una vegada avalada, es debatrà en el ple.

Temes:

CUP