CONGRÉS PARTIT POPULAR

Cospedal aposta per una candidatura única per al congrés del Partit Popular

Casado denuncia que hi està havent pressions" als afiliats per condicionar el seu vot

cmontanyes43563519 cospedal180531192448

cmontanyes43563519 cospedal180531192448

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La precandidata a presidir el PP María Dolores de Cospedal s’ha mostrat aquest dilluns "absolutament" a favor que els dos aspirants que aconsegueixin imposar-se en la primera volta de les primàries del PP el 5 de juliol es posin d’acord per integrar-se i que així només arribi una candidatura viva al congrés extraordinari que ratificarà el nou líder de la formació.

La que va ser número dos de Mariano Rajoy a Génova ha fet aquesta reflexió en una entrevista a Onda Cero, al preguntar-li si és partidària que una vegada superada la primera tria, quan votin els militants i hi hagi dos candidats, el que hagi rebut menys vots dels afiliats s’integri al projecte del més avalat perquè el 20 i 21 de juliol no s’hagi de posar els compromissaris en la disjuntiva de decidir.

Així, l’exministra de Defensa ha advocat per evitar aquesta batalla final al conclave de l’adeu a Rajoy. "Això seria bo per al meu partit", ha opinat sobre aquesta candidatura de consens que pretén que sorgeixi després de la votació del 5 de juliol de la militància. El seu objectiu, ha remarcat, és que després del XIX congrés nacional, el PP surti "més enfortit".

Casado assegura que hi ha "pressions" per votar

El vicesecretari de comunicació del PP i candidat a la presidència del partit, Pablo Casado, ha denunciat que "hi està havent pressions" als afiliats per condicionar el seu vot en el procés intern d’elecció del successor de Mariano Rajoy.

Notícies relacionades

En declaracions a Antena 3, Casado no s’ha volgut endinsar més en aquesta denúncia i ha insistit que en la seva ruta per Espanya demana a totes les organitzacions territorials del partit que deixin els afiliats "votar en llibertat".

"Si fem primàries és per creure’ns-ho", ha dit Casado, que ha recordat també que a les 2 d’aquest migdia acaba el termini que tenen els militants per inscriure’s en cas que vulguin participar en aquest procés i votar. És important, ha dit, "que s’hi inscrigui molta gent" i, sobretot, que s’"il·lusionin" amb aquest procés.